Ce reduceri de costuri face Nicuşor Dan

0

Maşini noi, statui, festivaluri sau campanii publicitare sunt câteva dintre cheltuielile pe care primarul general al municipiului Bucureşti, Nicuşor Dan, nu le ia în calcul în perioada următoare.

Nicuşor Dan a susţinut o conferinţă de presă la Primărie în care a subliniat că vor fi reduse „substanţial” fondurile pentru festivaluri, târguri, decoraţiuni.

Bugetul pentru asemenea evenimente a fost în 2019 de peste 200 de milioane de lei. Bugetul pe care îl propunem pentru 2021 este de câteva milioane de lei pentru evenimente culturale de notorietate, ajunse unele la zece ediţii. (…) Renunţăm la achiziţii de autovehicule. Nu este o prioritate. Nu alocăm bani pentru noi statui. Nu alocăm bani pentru campanii publicitare„, a afirmat Nicuşor Dan.

El a adăugat că Primăria Capitalei avea datorii curente de trei miliarde de lei când el a preluat mandatul şi că în ultimele patru luni s-a ocupat de gestionarea acestei situaţii financiare. În prezent, datoria ar fi de două miliarde de lei.

Despre Pasajul Doamna Ghica, Nicuşor Dan a spus că primăria Sectorului 2 vrea „de principiu” să preia lucrările la Pasajul Doamna Ghica.

Primarul general a făcut referire şi la voucherele pentru ochelari şi biciclete, acordate de fost administraţie, precizând că nu susţine astfel de proiecte, dar a arătat că decizia privind stimulentele aparţine Consiliului General.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here