Ce proiecte de drumuri noi a anunţat ministrul Cătălin Drulă

0

Ministrul Transporturilor, Cătălin Drulă, a anunţat mai multe proiecte mari de infrastructură.

Unul dintre acestea este drumul expres Bucureşti – Târgovişte pentru care a fost lansată, miercuri, licitaţia pentru documentaţia tehnică.

„Este vorba de un drum nou, care nu va trece prin localităţi, cu două benzi pe sens şi separare pe mijloc, cu noduri denivelate, apropiat de profilul unei autostrăzi. Legătura cu Bucureştiul va fi făcută, cel mai probabil, cu un nod din viitoarea autostradă de centură A0 Nord (în prezent, aproape de finalizarea licitaţiei)”, a scris Drulă pe Facebook.

Caietul de sarcini este făcut de Compania Naţională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR).

Potrivit acestuia, nu este o soluţie dublarea la patru benzi a drumului existent DN 71, care trece pe 53% din lungime prin localităţi. Iar pe naţionalul actual, pe DN 71, vor fi făcute reparaţii anul acesta pentru a îmbunătăţi calitatea drumului până când vom avea drumul expres”, a adăugat ministrul Drulă.

O altă licitaţie lansată este pentru proiectul tehnic al autostrăzii Braşov-Făgăraş.

„Cu o lungime de 48 de kilometri, sectorul – parte din Autostrada Transilvania – este scos la licitaţie pentru completarea studiului de fezabilitate şi pentru elaborarea proiectului tehnic”, a anunţat ministrul.

Noutatea este că CNAIR primeşte la final întreaga documentaţie tehnică, iar după licitaţie lucrările vor putea începe imediat, fără blocaje, exproprierile fiind făcute.

Autostrada Moldovei – A7 – în luna mai vom lansa licitaţia pentru construirea primului sector, apoi, cu decalaj de circa două luni, restul de sectoare succesiv. Mai mult, în aceste trei luni de mandat, CNAIR a finalizat noul model de caiet de sarcini pentru licitaţii, iar autostrada Braşov – Făgăraş este prima care beneficiază de această reformă”, a explicat Cătălin Drulă.

Acesta a mai anunţat că studiul de fezabilitate pentru sectorul Sibiu – Făgăraş a fost finalizat, acordul de mediu urmând să fie emis la sfârşitul lui aprilie, după care urmează licitaţia pentru proiectare şi execuţie.

Recent, a fost dat ordinul de începere pentru lucrările de modernizare pentru drumul naţional 29D care leagă Botoşaniul de Ştefăneşti, localitate aflată la graniţa cu Republica Moldova.

Drumul are 42,7 km, fiiind afectat de-a lungul timpului de alunecările de teren din zonă.

Proiectul presupune construirea a 2 viaducte noi, a 5 poduri noi şi a 20 de noi podeţe, precum şi reabilitarea a 3 poduri şi 7 podeţe deja existente. Acestora li se adaugă amenajarea a 18 intersecţii.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here