Cătălin Drulă a anunțat cine va conduce Metrorex

0

Compania Metrorex va avea începând de astăzi un nou director general, conform unui anunț făcut de ministrul Transporturilor, Cătălin Drulă, pentru RRA.

Este vorba de economistul Ştefan Paraschiv, fost preşedinte al Consiliului de Administraţie Romaero Băneasa.

Noua conducere executivă de la Metrou trebuie să vină cu soluţii pentru rezolvarea unor probleme urgente precum aprobarea bugetului Companiei care permite păstrarea salariilor majorate cu 18 % doar dacă se fac reduceri de personal sau încheierea unor noi contracte pentru spaţiile comerciale de la metrou a explicat ministrul Cătălin Drulă.

Obiectivele sunt în primul rând cele care rezultă din Raportul Corpului de Control al Ministrului Transporturilor. Rezolvarea problemelor precum situaţia financiară a Companiei şi găsirea unui echilibru între cheltuieli şi venituri. Lucrurile au ajuns într-un punct în care nu sunt sustenabile sub nicio formă, doar 30 % din cheltuielile Metrorex sunt acoperite din venituri apoi vorbim despre incertitudinea juridică a spaţiilor comerciale de la metrou (nr. deţinute de Minister dar pentru care Sindicatul încasează o chirie mai mare 64%)„, a spus ministrul Transporturilor, pentru RRA.

Citiți și: Scandalul Metrorex. Cătălin Drulă: Prima neregulă am eliminat-o

Legea Bugetului prevede că, pentru companiile de stat cu pierderi, cheltuielile salariale nu pot depăşi nivelul de la începutul anului 2020. Există posibilitatea ca Metrorex să redevină o companie pe baze sănătoase prin ajustarea cheltuielilor salariale raportat la veniturile acesteia “ a mai spus Cătălin Drulă.

Săptămâna trecută, a fost anunțată de ministrul Transporturilor și lista membrilor Consiliului de Administrație.

Ștefan PARASCHIV – A fost între 2017 și 2020 președinte al CA Romaero. Are o experiență de 15 ani în strategii de afaceri, leadership și managementul vânzărilor, pentru companii din țară și din străinătate. Absolvent de ASE, are studii perfecționate în străinătate.

Mihnea JIDA – avocat, membru al Baroului București din 2012. Are studii și stagii de pregătire în străinătate – în Elveția și la Paris. Absolvent al Facultății de Drept a Universității București.

Răzvan Andrei TERECOASĂ – experiență de peste 12 ani în domeniul bancar (BCR, Eximbank, Bancpost, Citibank). Absolvent de ASE.

Adrian Gabriel DUMITRIU 
– CFO Chimcomplex, CFO Alstom, CEO Electroputere. A studiat la ASE, și-a perfecționat studiile la Paris, cu un masterat (EMBA) la Conservatoire National des Arts et Métiers.

Mihaela URZICĂ – director de strategie la OMV Petrom. Timp de 4 ani, a fost finance manager pentru OMV, în mai multe țări din Africa de nord. Anterior, a lucrat la Petrom și Toyota România ca manager de proiect, consultant, respectiv finance manager.

Directorul general al Metrorex și-a depus mandatul

Drulă, despre salariile de la Metrorex: duble faţă de acum 3-4 ani

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here