Biserica din Parcul IOR, vandalizată

0

Mesaje pro-LGBT scrise cu roz pe zidurile din lemn ale bisericii ortodoxe din Parcul IOR au scandalizat opinia publică.

Vasile Bănescu, purtătorul de cuvânt al Patriarhiei Române, a afirmat că acest gest este o nouă lovitură a toleranței clamate isteric de diverse nuclee ideologice.

„Toleranța clamată isteric de nucleele ideologice ale LGBT, mai recent BLM sau ANTIFA, lovește din nou. Și face ceea ce știe ea mai bine: vandalizează, murdărește, expectorează mesaje grotești și, în accese de supremă inteligență, își scrie numele pe toate gardurile. Inclusiv pe zidurile bisericilor. Recent, pe pereții frumoasei biserici ortodoxe din lemn situată în Parcul bucureștean IOR”, a afirmat Bănescu.

Secretariatul de Stat pentru Culte afirmă că este „un atentat la adresa libertăţii religioase, unul dintre drepturile fundamentale ale omului în orice democraţie”.

Secretariatul de Stat pentru Culte reaminteşte faptul că, în România, sunt interzise orice forme, mijloace, acte sau acţiuni de defăimare şi învrăjbire religioasă, precum şi ofensa publică adusă simbolurilor religioase. Vandalizarea unui lăcaş de cult este o ofensă publică adusă simbolurilor religioase şi un atentat la adresa libertăţii religioase, unul dintre drepturile fundamentale ale omului în orice democraţie. Ne exprimăm convingerea că autorii acestor fapte incalificabile vor fi cât mai rapid identificaţi şi traşi la răspundere conform exigenţelor legislaţiei în vigoare„, a transmis instituţia.

Poliţiştii efectuează cercetări în acest caz pentru distrugere.

„Secţia 12 Poliţie a fost sesizată de către un preot paroh cu privire la faptul că în această dimineaţă a găsit pereţii din lemn ai Bisericii desenaţi cu diverse inscripţii”, a anunţat Poliţia Capitalei.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here