Actriţa Maia Morgenstern, ameninţată cu moartea; autorul mesajului – identificat

0

Actriţa Maia Morgenstern, directoarea Teatrului Evreiesc de Stat, a fost ameninţată cu moartea într-un email semnat la final „din partea partidului AUR”. Mesajul conţinea exprimări care nu pot fi redate.

Reprezentanţii formaţiunii au negat orice implicare şi au transmis întreaga susţinere pentru celebra actriţă, considerând că este vorba de „înscenări mizerabile”.

Reprezentantul Special al Guvernului României pentru Promovarea Politicilor Memoriei, Combaterea Antisemitismului şi Xenofobiei, deputatul Alexandru Muraru, afirmă că Poliţia trebuie să ancheteze de urgenţă cazul atacului antisemit la adresa acriţei Maia Morgenstern. „Parlamentari ai AUR elogiază criminali de război de la tribuna Parlamentului încurajând astfel acţiunile antisemite”, afirmă deputatul, citat de News.ro.

„UDMR este alături de Maia Morgenstern şi comunitatea Teatrului Evreiesc de Stat. Deşi sunt sigur că cei care astăzi recurg la ameninţări cu moartea din motive antisemite, sunt în minoritate, noi nu putem fi indiferenţi şi nu trebuie să trecem nimic sub tăcere. Nu trebuie nici să uităm pentru că, de-a lungul istoriei, evenimentele tragice au avut loc atunci când a existat o lipsă de solidaritate din partea majorităţii societăţii”, a scris şi Kelemen Hunor, preşedintele UDMR, pe Facebook.

Deputatul USR Iulian Bulai a scris pe reţeaua de socializare că „a fost identificată persoana care a trimis ameninţări cu moartea doamnei Maia Morgenstern”.

„Justiţia trebuie să rezolve acest caz. Sper ca persoana respectivă să fie un lup singuratic, fără legături cu un anumit partid extremist din Parlamentul României. Discursul radical, fundamentalist şi terorist nu trebuie lăsat să se dezvolte în ţara noastră”, a adăugat el.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here