A crescut numărul infectărilor cu Covid. Capitala a intrat în zona roşie

0

Prefectura Bucureşti a anunţat vineri că a primit de la Direcţia de Sănătate Publică date conform cărora Capitala intră în zona roşie în ceea ce priveşte infectările cu noul coronavirus, cu o incidenţă de 3,05 cazuri la mia de locuitori.

Urmează convocarea Comitetului Municipiului Bucureşti pentru Situaţii de Urgenţă (CMBSU), care să stabilească paşii de urmat conform prevederilor legale, respectiv Ordinul 3.235 al ministrului Educaţiei şi Ordinul 93 al ministrului Sănătăţii din februarie 2021.

Totodată, Ministerul Educaţiei va face o solicitare către Comitetul Naţional pentru Situaţii de Urgenţă (CNSU) de modificare a scenariilor după care vor funcţiona şcolile, astfel încât elevii din clasele terminale să poată merge fizic la cursuri în localităţile care sunt deja în scenariul roşu, conform ministrului Sorin Cîmpeanu.

În ultimele 24 de ore au fist înregistrate 4.342 de cazuri noi de infectare cu SARS-CoV-2, la peste 36.000 de teste efectuate. 1.067 de pacienţi sunt la terapie intensivă, ar persoane internate – 9.222. Un număr de 101 persoane infectate cu SARS-CoV-2 au murit în ultimele 24 de ore, potrivit datelor transmise, vineri, de Grupul de Comunicare Strategică.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here