Poliţia Română – cu toaleta în fundul curţii

0

Noul ministru de Interne, Lucian Bode, a făcut o statistică a situaţiei posturilor de poliţie din ţară, afirmând că o mie dintre cele 3.000 au toaleta în fundul curţii sau nu au deloc.

Într-o declaraţie susţinută la Digi24, Bode afirmă că pentru modernizarea infrastructurii poate accesa fonduri europene în valoare de 500 de milioane de euro.

Avem aproape 3.000 de posturi de poliţie, aproximativ 2.000 în mediul rural, dintre care aproape 1.000 sunt cu toaleta încă în fundul curţii. Aproape 200 nu au toaletă. (…) Vorbim de aproximativ 500 de milioane de euro, îmi propun să o aduc din fonduri europene. Pe actualul exerciţiu financiar 2014-2020 N+3 sunt aproape 700 de milioane de euro disponibili. Pe Programul Naţional de Redresare şi Rezilienţă 2021-2026 ministerul nostru îşi propune să atragă aproape 1,3 miliarde de euro. Banii ăştia pot fi folosiţi pentru investiţii„, a explicat Bode.

Investiţiile estimate pentru perioada următoare includ un nou spital, în zona Academiei de Poliţie „Alexandru Ioan Cuza”, şi modernizarea posturilor de poliţie.

Vrem să relocăm Spitalul Gerota, avem un teren disponibil în zona Academiei de Poliţie „Alexandru Ioan Cuza” şi să construim un spital modern acolo. Vrem să modernizăm clădiri ale MAI care stau să se prăbuşească. Eu am fost într-o secţie de poliţie recent şi m-am îngrozit„, a declarat Lucian Bode.

O altă statistică prezentată de ministrul Bode arată că 76% din bugetul MAI este alocat pentru plata salariilor celor 129.000 de angajaţi şi pentru peste 87.000 de pensionari din sistem.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here