Cătălin Drulă: A fost semnat contractul pentru pasajul de la Drajna

0

Ministrul Transporturilor, Cătălin Drulă, a anunţat miercuri că s-a semnat contractul pentru pasajul de la Drajna peste DN3A Lehliu-Feteşti şi magistrala de cale ferată Bucureşti-Constanţa.

Astfel, vom scăpa de cozile la trecerea la nivel cu calea ferată şi timpii mari de aşteptare pe relaţia Slobozia – autostrada A2 – Călăraşi„, a scris el pe Facebook.

Ministrul a adăugat că proiectul are o lungime de 2,7 km pe traseu nou, dintre care pasajul propriu-zis are o lungime de aproximativ 300 de metri.

Termenul contractual este de 6 luni pentru proiectare, la care se adaugă 18 luni pentru execuţie.

Avem promisiunea constructorului că va face toate eforturile pentru a finaliza în avans faţă de termen„, a subliniat Drulă.

Pasajul de la Drajna va fi parte integrantă a viitorului drum TransRegio (TR ISTER) Brăila-Slobozia-Călăraşi-Chiciu, de aproximativ 142 km, din care 35 de kilometri sunt pe teritoriul judeţului Ialomiţa, potrivit Agerpres. Finanţarea pentru acest obiectiv de infrastructură este asigurată din fonduri europene, de 133 de milioane de lei cu TVA din cadrul POIM 2014-2020. Indicatorii tehnico-economici au fost aprobaţi prin hotărâre de Guvern în 28 mai 2020.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here