Violenţe în Olanda. Continuă protestele împotriva restricţiilor de circulaţie pe timp de noapte

0

Olandezii au ieşit în stradă, pentru a treia noapte consecutiv, pentru a protesta faţă de restricţia referitoare la circulaţia după ora 21.00.

BBC scrie că au fost reţinute 150 de persoane după confruntările dintre manifestanţi şi forţele de ordine în mai multe oraşe, printre care Amsterdam, Rotterdam, Amersfoort şi Geleen.

Prim-ministrul Olandei, Mark Rutte, a declarat că aceste incidente reprezintă „violenţă criminală”.

Protestatarii au aruncat cu pietre şi petarde către poliţişti şi au dat foc unor obiecte de mobilier stradal. Au fost incendiate biciclete, maşini iar mai multe magazine au fost vandalizate. Forţele de ordine au răspuns cu gaze lacrimogene şi tunuri cu apă.

Primăria din Rotterdam a dispus, de urgenţă, disperarea oamenilor de pe stradă iar în alte oraşe sunt luate măsuri stricte pentru prevenirea unor astfel de evenimente.

După ce a atins aproape un milion de cazuri de infectare cu noul coronavirus şi peste 13.000 de decese, Olanda a introdus măsuri de protecţie dure, printre care interzicerea circulaţiei pe timp de noapte, dar şi închiderea localurilor, a şcolilor şi magazinelor neesenţiale. Zborurile dinspre Marea Britanie, Africa de Sud şi America de Sud sunt suspendate, după apariţia noii tulpini de coronavirus.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here