Un alt incendiu într-un spital de psihiatrie

0

Un incendiu a avut loc, în noaptea de vineri spre sâmbătă, la Secţia de Psihiatrie a Spitalului Municipal Roman, Patru persoane – doi pacienţi şi două cadre medicale – au ajuns la Urgenţă cu intoxicaţii cu monoxid de carbon, potrivit Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Neamţ.

Conform pompierilor, incendiul ar fi izbucnit de la o ţigară aruncată la gunoi, unde erau materiale textile. Ghena comunica printr-o tubulatură din tablă cu un grup sanitar situat la nivelul primului etaj al clădirii, care a fost inundat de fum.

Până la sosirea forţelor de intervenţie, au fost evacuaţi şapte pacienţi de către personalul unităţii medicale, iar pompierii au nau scos 10 pacienţi.

„Prin apel la 112, în jurul orei 2.55, pompierii au fost înştiinţaţi despre producerea unui incendiu la Secţia de Psihiatrie a Spitalului Municipal Roman, din strada Speranţei. La locul evenimentului s-au deplasat pompierii din cadrul Detaşamentului Roman cu patru autospeciale de stingere şi trei ambulanţe SMURD (2 EPA şi 1 TIM) şi voluntari din cadrul SVSU Roman. Incendiul se manifesta într-o ghenă în care erau materiale textile. Ghena comunica printr-o tubulatură din tablă cu un grup sanitar situat la nivelul primului etaj al clădirii P+1. Etajul clădirii era inundat de fum”, au explicat reprezentanţii ISU Neamţ.

Şapte pacienţi au fost duşi la Spitalul de Psihiatrie „Sf Nicolae” Roman iar opt – mutaţi în saloanele de la parter.

Cauza probabilă de producere a acestui incendiu a fost stabilită ca fiind fumatul în locuri nepermise, precizează pompierii.

Reamintim că, pe 25 decembrie, un pacient de la Spitalul de Psihiatrie Socola Iaşi a decedat într-un incendiu provocat tot de o ţigară lăsată aprinsă.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here