Mai puţini elevi în primele clase de liceu

0

Ministrul Educaţiei, Sorin Mihai Cîmpeanu, a anunţat că numărul de elevi în clasele de început de ciclu în învăţământul liceal cu frecvenţă – zi se va reduce.

Numărul de copii va scădea de la 28 la 24 de elevi în clasă pentru filiera tehnologică şi învăţământul profesional, inclusiv dual, precum şi pentru filiera vocaţională – profil sportiv, teologic, pedagogic şi învăţământul liceal de artă; şi de la 28 la 26 de elevi în clasă pentru filiera teoretică.

Ordinul de ministru pe această temă a fost trimis la Monitorul Oficial.

„Având în vedere modificările promovate, activităţile specifice mobilităţii personalului didactic de predare din învăţământul preuniversitar (privind constituirea, încadrarea şi vacantarea posturilor didactice/catedrelor din unităţile de învăţământ preuniversitar) au fost decalate corespunzător. Astfel, inspectoratele şcolare vor transmite până la data de 1 februarie 2021 la Ministerul Educaţiei proiectele planurilor de şcolarizare revizuite conform noilor reglementări, în vederea fundamentării cifrei de şcolarizare pentru învăţământul preuniversitar de stat”, precizează Ministerul Educaţiei.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here