Bucureşti – Restaurantele şi sălile de spectacol vor funcţiona la o capacitate de maximum 30% de luni. Ministerul Sănătăţii a recomandat o amânare

0
(200511) -- PRAGUE, May 11, 2020 () -- People are seen in the outdoor space of a restaurant in Prague, the Czech Republic, on May 11, 2020. Shopping malls, outdoor spaces of restaurants, museums, galleries, and hair salons in the Czech Republic were reopened on Monday after more than one month of closure due to the COVID-19 pandemic., Image: 518662699, License: Rights-managed, Restrictions: WORLD RIGHTS excluding China - Fee Payable Upon Reproduction - For queries contact Avalon.red - sales@avalon.red London: +44 (0) 20 7421 6000 Los Angeles: +1 (310) 822 0419 Berlin: +49 (0) 30 76 212 251, Model Release: no, Credit line: Xinhua/Avalon.red / Avalon Editorial / Profimedia

Comitetul Municipiului Bucureşti pentru Situaţii de Urgenţă a anunţat că de luni vor fi eliminate mai multe restricţii impuse în contextul pandemiei, astfel că restaurantele şi sălile de spectacol vor funcţiona la o capacitate de maximum 30%.

Prefectul Capitalei, Traian Berbeceanu, a declarat că, vineri, în Bucureşti, a fost o rată de infectare de 2,52 la mia de locuitori, în scădere de trei zile. Astfel, s-a decis ca de luni să fie relaxate mai multe măsuri restrictive.

„Restaurantele, barurile, cafenelele vor funcţiona în intervalul orar 6.00-21.00 la o capacitate de maximum 30%, cu respectarea tuturor normelor stabilite prin lege”, a explicat prefectul.

Totodată, în săli de spectacol, teatre şi cinematografe va fi permis accesul publicului în limita a 30% din capacitate, iar operatorilor licenţiaţi în domeniul jocurilor de noroc li se va permite funcţionarea tot în limita a 30% din capacitate.

Ministerul Sănătăţii a recomandat altceva

Ministerul Sănătăţii a precizat vineri că alte două cazuri de infecţie cu tulpină SARS-CoV-2 cu transmisibilitate crescută, aşa cum au apărut prima oară în Marea Britanie, au fost depistate la Institutul „Matei Balş”, motiv pentru care a recomandat Comitetului Municipiului Bucureşti pentru Situaţii de Urgenţă amânarea unei decizii de relaxare a restricţiilor.

Ambele cazuri sunt din Bucureşti şi niciuna dintre cele două persoane, care sunt în stare bună, nu a călătorit în străinătate.

Ministerul Sănătăţii recomandă populaţiei, în continuare, să ceară testarea COVID-19 la primele simptome.

Hotărârea adoptată stipulează că prepararea, comercializarea şi consumul produselor alimentare şi a băuturilor alcoolice şi nealcoolice sunt permise în spaţiile special destinate dispuse în exteriorul clădirilor, în aer liber, cu asigurarea unei distanţe de minimum 2 m între mese şi participarea a maximum 6 persoane la o masă, dacă sunt din familii diferite şi cu respectarea măsurilor de protecţie sanitară stabilite prin Ordinul comun al ministrului sănătăţii, ministrului economiei, energiei şi mediului de afaceri şi al preşedintelui Autorităţii Naţionale Sanitare Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor nr. 1493/2788/149/2020.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here