Românii nu au văzut Arcul de Triumf de 1 Decembrie VIDEO CEREMONIE

0

Ziua Naţională din acest an a fost apăsătoare la Arcul de Triumf din Capitală, în ciuda unei vremi cu un soare la început de iarnă, însă publicul nu a putut participa din cauza restricţiilor impuse pentru evitarea răspândirii noului coronavirus.

Au avut voie să vină cel mult 400 de persoane. Aproximativ 150 de militari din Ministerul Apărării Naţionale au participat la ceremonia oficială.

Militarii au tras 21 de salve de tun, iar preşedintele Klaus Iohannis a depus o coroană de flori şi a susţinut un discurs.

Şeful statului a spus că, în contextul pandemiei, este nevoie de implicarea tuturor şi că trebuie să fim „uniţi, solidari şi hotărâţi” pentru a putea trece cu bine şi peste această perioadă grea.

„În întreaga Românie am văzut poveşti copleşitoare despre oameni care îşi dau mâna pentru a-i ajuta pe ceilalţi, despre oameni care se oferă voluntari, despre oameni care donează continuu pentru spitale aflate în dificultate. Aceasta este unirea românilor din anul 2020! (…) Şi când această pandemie va fi depăşită, ne vom întâlni din nou. Vom fi împreună şi vom spune că uniţi am învins şi că, orice vom avea de înfruntat mai departe, tot uniţi vom învinge!”, a afirmat Iohannis.

Preşedintele a mai spus că România vede în această perioadă de criză momentul unei reporniri a energiilor sale pentru creştere şi prosperitate, pentru echilibru şi pace.

„Acum este momentul să formulăm strategii responsabile şi realiste, să reparăm acolo unde stricăciunile sunt profunde, să dezvoltăm proiecte ambiţioase şi de lungă durată acolo unde suntem în suferinţă de decenii”, a arătat Iohannis.

Preşedintele a reamintit efortul personalului medical în această perioadă şi al tuturor celor care se sacrifică pentru a opri răspândirea noului coronavirus, considerând că ei „sunt eroii acestui an”.

„Transmit, în numele statului român, toată aprecierea, respectul şi gratitudinea faţă de cei care îmbracă uniforma medicală şi militară. Îmi exprim întreaga recunoştinţă faţă de fiecare român care sprijină efortul cadrelor medicale şi al forţelor de ordine şi siguranţă publică. Şi, în numele tuturor românilor, vă mulţumesc pentru altruismul vostru şi pentru că, în ciuda riscurilor enorme la care vă expuneţi, vă părăsiţi zi de zi căminele pentru a merge în spitale să salvaţi vieţi”, a subliniat şeful statului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here