DOLIU în lumea presei. A murit Liviu Iancu, jurnalist și autor al romanului „Xanax”

1

2020 un an dificil. Un an în care virusul și măsurile luate de autorități au schimbat totalmente viața multora dintre noi. Deși mai sunt doar câteva zile din acest an și campania de vaccinare a început, din păcate trebuie să încheiem anul cu o veste tristă. Încă un jurnalist ne părăsește în acest an. Este vorba de Liviu Iancu, jurnalist și autor al romanului „Xanax”. Dumnezeu să-l odihnească!

Născut pe 8 mai, la Găești, Dâmbovița, a terminat liceul Vladimir Streinu din orașul natal după care a început, pe rând, mai multe facultăţi – Cibernetică, Transporturi şi Sociologie, fără să termine niciuna dintre ele.

A intrat în presă, la Mediafax, în 2000. În prezent, era jurnalist la Profit.ro, unde a publicat o serie de editoriale-poveşti originale în peisajul presei economice româneşti, foarte apreciate de către cititori. Câteva dintre acestea se regăsesc şi în „Xanax“,

Lansare Xanax, la înălțime

Îm primăvara anului trecut, Liviu Iancu a avut parte de o surpriză plăcută, aflându-se la bordul unui avion charter. Iubita lui, Raluca Hatmanu, știind de frica lui de zbor i-a „pregătit” lansarea romanului la „înălțime”, relata adevarul.ro

Romanul Xanax a surprins încă de la apariţia sa, la jumătatea lunii februarie, la Editura Trei, când primul tiraj de 1.500 de exemplare s-a epuizat în doar patru zile. Cel de-al doilea tiraj, dublu faţă de primul, s-a vândut şi el în următoarea lună şi jumătate, în piaţă aflându-se acum cel de-al treilea tiraj, tot de 3.000 de exemplare.

„Am făcut această lansare în avion pentru că mi-a fost tot timpul teamă că lumea va pleca de la lansările mele. Acum, dacă cineva vrea să plece, poate să părăsească „sala” şi nu mă supăr”, a glumit Liviu Iancu, jurnalist la Profit.ro, în debutul discursului său de lansare.

El a recunoscut că toţi colegii din presă cu care a călătorit de-a lungul ultimilor 20 de ani ştiu că se teme de avion şi că, pentru a putea călători, trebuie să apeleze la Xanax, iar acesta este unul dintre motivele pentru care şi-a numit astfel romanul de debut.

La final, autorul le-a dezvăluit pasagerilor că Xanax nu se vinde în avion şi nici măcar în farmacii, unde au existat cazuri în care unii s-au interesat de carte.

„Din păcate, sunt nevoit să anunț o știre foarte tristă! „Războiul” dintre bracii germani și insulari va lua o pauză pe termen nelimitat, pentru că unul dintre cei mai simpatici și vehemenți susținători ai insularilor ne-a părăsit astăzi. RIP Liviu Iancu!“, a scris prietenul său, Adrian Lică, pe un grup dedicat vânătorilor, pasiune îmbrățișată și de Liviu Iancu, unde tocmai ieri publicase ultimele sale mesaje.

Ultima postare: „M-am tuns singur, cu mașina câinilor”

„De când cu Covidu’, am tot evitat frizerii. M-am tuns singur, cu mașina câinilor, pentru că am ajuns la vârsta la care nu mă pasionează prea tare cum arăt și, din câte am constatat pe străzi, nici persoanele de sex opus nu se arată interesate de aspectul ăsta. M-am tuns singur sau m-a tuns Raluca, de fiecare dată pe chelie, și n-am simțit nicio secundă lipsa frizerului”, scria ieri pe Facebook, Liviu Iancu, în ultimul său mesaj.

Dumnezeu să te odihnească în pace!

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here