Vaccinarea anti-COVID. Cine are prioritate şi care este planul autorităţilor

0

Preşedintele Klaus Iohannis a anunţat că o strategie de vaccinare anti-COVID va fi aprobată în Consiliul Suprem de Apărare a Ţării în perioada următoare.

După o întâlnire cu ministrul Apărării Naţionale, Nicolae Ciucă, ministrul Afacerilor Interne, Marcel Vela, şi ministrul Sănătăţii, Nelu Tătaru, şeful statului a afirmat că „au fost stabilite toate mecanismele de aprovizionare, stocare şi implicare a resurselor umane de la diferite niveluri, precum şi planul de acţiune, cu etape clare”.

Din grupurile prioritare pentru vaccinare împotriva SARS-CoV-2 fac parte: „personalul din domeniul sănătăţii, ca şi cel din centre rezidenţiale şi medico-sociale, populaţia cu risc ridicat de evoluţie severă în cazul infecţiei şi personalul din domenii-cheie, esenţiale bunei funcţionări a societăţii”.

Vaccinarea se va face etapizat, la locul de muncă pentru personalul din domeniul sănătăţii şi prin centrele de vaccinare fixe şi mobile, reţeaua de medicină de familie şi centre drive-through pentru celelalte categorii de populaţie.

Ministerul Apărării va asigura gestionarea depozitului central, precum şi a celor şase depozite regionale (Craiova, Braşov, Cluj-Napoca, Iaşi şi Constanţa), de unde se va face distribuţia către centrele de vaccinare locale fixe şi mobile.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here