Prima zăpadă. Cum acționează utilajele de deszăpezire pe drumurile naționale – VIDEO

0

A venit prima zăpadă în România. Cât de pregătite sunt autoritățile din România pentru sezonul de iarnă 2020/2021? Reprezentanții Companiei Naționale de Administrare a Infrastructurii Rutiere au început deja să intervină pe drumurile naționale, acolo unde a început să ningă.

Piațapresei.ro vă prezintă mai jos un filmuleț cu mașinile de deszăpezire care intervin pe DN 67C, zona montană a județului Gorj, unde se acționează cu materialantiderapant, pentru că în zonă ninge mărunt.

„Vă reamintim că ANM (Administrația Națională de Meteorologie) a emis avertizări de vreme rea, cod galben, în 11 judeţe (Alba, Dâmboviţa, Vâlcea, Argeş, Gorj, Braşov, Hunedoara, Cluj, Sibiu, Caraş-Severin, Sălaj), în intervalul 20.11.2020 ora 15.00 – 21.11.2020 ora 14.00”, anunță reprezentanții CNAIR.

Avertizări de vreme rea

Administrația Națională de Meteorologie (ANM) a emis, ieri, avertizări de vreme rea, cod galben, în 11 judeţe (Alba, Dâmboviţa, Vâlcea, Argeş, Gorj, Braşov, Hunedoara, Cluj, Sibiu, Caraş-Severin, Sălaj), în intervalul 20.11.2020 ora 15.00 – 21.11.2020 ora 14.00, a anunțat ieri CNAIR.

Avertizarea vizează fenomene meteorologice de precipitaţii în cea mai mare parte a ţării, iar la munte treptat vor predomina ninsorile.

„Facem apel la conducătorii auto care se deplasează în această perioadă, în zonele afectate, să circule prudent, să adapteze viteza la condițiile din trafic, să plece la drum doar dacă au autovehiculele echipate corespunzător și să se informeze în prealabil cu privire la condițiile de trafic din zonele tranzitate”, se menționează în comunicatul CNAIR.

Informaţii suplimentare privind starea reţelei de drumuri naţionale pot fi obţinute de la Dispeceratul Companiei Naţionale de Administrare a Infrastructurii Rutiere S.A., la numerele de telefon 021/264.33.33; 021/9360 și pot accesa pe prima pagina în caseta din stânga: www.cnadnr.ro – DISPECERAT – Situatia Drumurilor Naţionale, dar și pagina de FB https://www.facebook.com/cnadnr/ și de TWITTER, @CNADNR.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here