Iohannis, despre alegeri, lockdown şi vaccinare anti-COVID

0

Guvernul ar urma să aprobe, vineri, strategia de vaccinare anti-COVID iar săptămâna viitoare să fie luată în discuţie de Consiliul Suprem de Apărare a Ţării (CSAT), a anunţat, miercuri, preşedintele Klaus Iohannis.

Şeful statului a avut o întâlnire cu premierul Ludovic Orban şi cu ministrul Sănătăţii, Nelu Tătaru.

„S-a decis ca această strategie de vaccinare să fie discutată şi aprobată în Guvern în prima şedinţă, care probabil va avea loc în această săptămână, vineri, iar săptămâna viitoare aceeaşi strategie să fie luată în discuţie în CSAT, probabil miercuri”, a declarat Iohannis la Palatul Cotroceni.

Informaţiile cuprinse în acest document vor fi făcute publice, a dat asigurări Iohannis.

El a precizat că, în prezent, nu se discută despre carantinarea Capitalei.

„Eu nu intenţionez să promovez instituirea unei carantine la nivel naţional, un aşa-numit lockdown, după alegerile parlamentare din 6 decembrie. Repet aceste lucruri fiindcă sunt politicieni fără niciun fel de scrupule care încearcă să se profileze cu ştiri de tip senzaţional”, a adăugat el.

Preşedintele s-a declarat pentru vaccinarea anti-COVID.

„Dacă se crede că asta ar ajuta, cu plăcere. Eu sunt pentru vaccinare”, a spus preşedintele, întrebat dacă se va imuniza public anti-COVID.

În ultimele 24 de ore, au fost înregistrate 9.739 de cazuri noi de persoane infectate cu SARS-CoV-2 în România, fiind efectuate 35.575 de teste la nivel naţional, conform Grupului de Comunicare Strategică.

Au mai murit 168 de persoane infectate cu noul coronavirus, numărul total al deceselor ajungând la 10.541 în toată ţara.

În unităţile sanitare sunt internate 13.402 persoane cu COVID-19, dintre care 1.205 la terapie intensivă, un număr foarte ridicat pentru capacitatea spitalelor.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here