Ultima zi de înscriere în programele ”Rabla” pentru firme

0

Persoanele juridice care vor să își modernizeze parcul auto mai au la dispoziție doar ziua de astăzi pentru a se înscrie în programele ”Rabla Clasic” şi ”Rabla Plus”, conform Administraţiei Fondului pentru Mediu (AFM), care a prelungit, la finele lunii trecute, termenul de înscriere cu 30 de zile.

Dosarele de acceptare depuse de către persoanele juridice în cadrul programelor Rabla Clasic și Rabla Plus se transmit la AFM, începând cu 24 iulie 2020, exclusiv prin intermediul poștei electronice. Procedura cuprinzând modul de transmitere a documentelor, adresele de e-mail prin intermediul cărora se realizează comunicarea informațiilor necesare, precum și alte instrucțiuni, sunt publicate pe site-ul www.afm.ro.

Programul „Rabla” – ediţia 2020 a demarat pe data de 17 martie, cu un buget de 405 milioane de lei, cel mai mare de la implementarea programului. Autorităţile estimează că vor exista 60.000 de beneficiari, cel mai ridicat număr din ultimii 15 ani.

Totodată, Programul „Rabla Plus” a început pe 25 martie 2020, iar doritorii au posibilitatea să-şi cumpere o maşină 100% electrică sau electrică hibrid plug-in. Pentru prima dată în istoria sa, programul eco permite populaţiei inclusiv achiziţia de motociclete full electric.

De la înfiinţarea Programului „Rabla”, cel puţin 600.000 de autovehicule au fost scoase din uz şi circa 550.000 de autovehicule noi au fost achiziţionate, arată statistica Ministerului Mediului, Apelor şi Pădurilor (MMAP), informează Agerpres.

Câteva date

  • În cadrul Programului Rabla Clasic au fost acceptate 84 dosare pentru 211 autovehicule și 3 contestații pentru 3 autovehicule.
  • Pentru Programul Rabla Plus au fost acceptate 113 dosare pentru 253 autovehicule, dintre care 183 pur electrice și 70 electrice hibride și 1 contestație pentru 1 autovehicul electric hibrid.
  • Reamintim faptul că sesiunea de depunere a dosarelor de acceptare a persoanelor juridice în cadrul Programelor Rabla Clasic şi Rabla Plus, a fost prelungită până la data de 30 octombrie 2020.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here