“Tatăl suprapunerilor”. Pentru 8.000.000 de euro, un primar a retrocedat terenuri care aveau proprietari

Un fost primar din comuna Bradu, județul Argeș a improprietărit 159 de persoane cu terenuri care aveau deja proprietari. Astfel, el făcut ilgal al doilea rând de acte pentru peste 1.000.000 de mp de teren de lângă autostrada București - Pitești.

0

Direcţia Naţională Anticorupţie (DNA) a comunicat, astăzi, că il cercetează pe Costel Zamfir, fost primar și președinte al Comisiei locale de fond funciar al comunei Bradu, județ Argeș, pentru un prejudiciul este de a 8.404.590 euro.

Serviciul teritorial Pitești a dispus, recent, retrimiterea în judecată, în stare de libertate, lui Zamfir pentru abuz în serviciu, dacă funcționarul public a obținut pentru sine sau pentru altul un folos necuvenit cu consecințe deosebit de grave. În total sunt probate 159 de fapte.
Potrivit DNA, în perioada iunie 2000 – mai 2007, Zamfir ar fi încălcat dispozițiile legale ce reglementează procedura de reconstituire a dreptului de proprietate privată pentru terenuri agricole, stabilind, în mod nelegal, dreptul de proprietate al unor persoane pe suprafețe de teren situate pe raza teritorial – administrativă a comunei Bradu, județul Argeș (lângă autostrada București – Pitești).
Toate suprafețele de teren retrocedate (ce însumează 1.508.903 mp) ar fi fost suprapuse cu terenurile aflate în proprietatea unor persoane din comuna Oarja, care dețineau titluri de proprietate anterioare, valabile.
În acest sens, primarul ar fi întocmit documente oficiale ori ar fi alterat astfel de înscrisuri care au stat ulterior la baza emiterii titlurilor de proprietate prin încălcarea dispozițiilor Legii nr.18/1991, în sensul inexistenței dreptului la reconstituirea/constituirea dreptului de proprietate ori cu privire la nerespectarea amplasamentelor.

Prejudiciul calculate de anchetatori este de 26.390.412 lei (echivalentul a 8.404.590 euro) sau vătămarea intereselor legitime persoanelor care dețineau un titlu de proprietate valabil.

Dosarul în care este cercetat Costel Zamfir a fost trimis spre judecare Tribunalului Argeș, a mai comunicat DNA.


LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here