ATENȚIONARE METEOROLOGICĂ de Cod Galben: vânt puternic şi ploi însemate cantitativ

În vestul ţării va ploua astăzi. În celelalte zone vremea este bună. Vor fi 20 de grade în depresiuni şi în Bucovina și 27 de grade în Lunca Dunării. În această săptămână ar putea ninge la munte însă, temperaturile sunt mult ridicate pentru normalul lunii octombrie.

0
In intervalul 12 octombrie, ora 21:00 – 13 octombrie, ora 09:00, Administraţia Naţională de Meteorologie (ANM) a anunţat intensificări ale vântului şi ploi însemnate cantitativ.
Regiunile afectate sunt Banat, Oltenia, sudul Transilvaniei și Crișana, precum și vestul și nordul Munteniei. Vântul va avea temporar intensificări, cu viteze de 55…65 km/h, iar pe crestele Carpaților Meridionali și de Curbură va sufla tare, cu rafale ce vor depăși 90…100 km/h.
      În vestul și sud-vestul teritoriului va ploua, iar în județele Arad, Timiș, Caraș-Severin și Mehedinți, ploile vor avea și caracter torențial și se vor acumula cantități de apă ce vor depăși local 25 l/mp și izolat 40 l/mp.
     
În partea a doua a intervalului vântul se va intensifica și în centrul țării, unde rafalele vor fi în general între 50 și 60 km/h. 
Alba :Vânt
Argeș :Vânt
Arad :PloaieVânt
Brașov :Vânt
Buzău :Vânt
Caraș-Severin :PloaieVânt
Dâmbovița :Vânt
Dolj :Vânt
Gorj :Vânt
Hunedoara :Vânt
Mehedinți :PloaieVânt
Olt :Vânt
Prahova :Vânt
Sibiu :Vânt
Timiș :PloaieVânt
Teleorman :Vânt
Vâlcea :Vânt 

ATENȚIONARE METEOROLOGICĂ
COD GALBENI
Interval de valabilitate: 13 octombrie, ora 09:00 – 13 octombrie, ora 21:00
Fenomene vizate: intensificări ale vântului, ploi însemnate cantitativ, instabilitate atmosferică
În intervalul menționat, vântul va sufla tare la munte, cu rafale de peste 100…130 km/h, cu precădere în zona înaltă a Carpaților Meridionali și Orientali.
Temporar vor fi intensificări și în restul țării, cu viteze în general între 55…65 km/h, iar local în Transilvania, Muntenia, Dobrogea și Moldova de peste 70…80 km/h.
      În cea mai mare parte a țării temporar va ploua. Ploile vor avea și caracter torențial, iar în regiunile sudice, estice și centrale vor fi însoțite de descărcări electrice și izolat de grindină. Cantitățile de apă vor depăși 25…30 l/mp și pe arii restrânse 40…60 l/mp.
Marți, vremea se va răci accentuat în vest, sud-vest și local în centru, unde va deveni deosebit de rece pentru această dată, iar în zona montană înaltă, trecător, se vor semnala precipitații mixte.
        În cursul nopții de marți spre miercuri și pe parcursul zilei de miercuri, vor mai fi intensificări ale vântului în nord-vest și la munte, precum și precipitații sub formă de lapoviță și ninsoare, îndeosebi pe crestele Munților Apuseni și ale Carpaților Orientali.

 Alba :PloaieFurtuniVântArgeș :PloaieFurtuniVântArad :PloaieVântBucurești :PloaieFurtuniVântBacău :PloaieFurtuniVântBihor :PloaieVântBistrița-Năsăud :PloaieFurtuniVântBrăila :PloaieFurtuniVântBotoșani :PloaieFurtuniVântBrașov :PloaieFurtuniVântBuzău :PloaieFurtuniVântCluj :PloaieFurtuniVântCălărași :PloaieFurtuniVântCaraș-Severin :PloaieVântConstanța :PloaieFurtuniVântCovasna :PloaieFurtuniVântDâmbovița :PloaieFurtuniVântDolj :PloaieFurtuniVântGorj :PloaieFurtuniVântGalați :PloaieFurtuniVântGiurgiu :PloaieFurtuniVântHunedoara :PloaieFurtuniVântHarghita :PloaieFurtuniVântIalomița :PloaieFurtuniVântIași :PloaieFurtuniVântMehedinți :PloaieFurtuniVântMaramureș :PloaieVântMureș :PloaieFurtuniVântNeamț :PloaieFurtuniVântOlt :PloaieFurtuniVântPrahova :PloaieFurtuniVântSibiu :PloaieFurtuniVântSălaj :PloaieVântSatu Mare :PloaieVântSuceava :PloaieFurtuniVântTulcea :PloaieFurtuniVântTimiș :PloaieVântTeleorman :PloaieFurtuniVântVâlcea :PloaieFurtuniVântVrancea :PloaieFurtuniVântVaslui :PloaieFurtuniVânt 

Vremea în București

În București, în cursul zilei deluni se vor înregistra în jur de 26 de grade.

Marți, se strică vremea și se face mai răcoare, la amiază vor fi cel mult 21 de grade. După-amiază se mai adună norii și sunt șanse mari de averse și descărcări electrice iar vântul va avea intensificări pe parcursul zilei.

Miercuri, în primele ore ale dimineţii poate aparea ceața dar apoi vremea se va încălzi.

Joi, vor fi 23 de grade. Dimineaţa şi seara se răceşte, ar puteafi ceaţă iar vântul va fi activ.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here