Producătorii de medicamente susțin că nu sunt șanse ca anul acesta să avem un vaccin sau tratamente eficiente pentru coronavirus

0

Deși se tot anunță noi descoperiri ale cercetătorilor în lupta pentru găsirea medicamentelor care să pună capăt pandemiei de coronavirus, nu sunt șanse ca un vaccin sau un tratament eficient să ajungă pe piață în acest an. Totuși, poate fi evitată „o catastrofă sanitară şi economică”, în următoarele luni şi mai ales în sezonul rece, prin purtarea măştii, distanţare şi menţinerea igienei mâinilor afirmă reprezentanţii Patronatului Producătorilor Industriali de Medicamente din România, conform agerpres.ro.

Astfel, deşi sunt finalizate o serie de studii clinice care ar demonstra eficienţa unor vaccinuri, rezultatele nu oferă deocamdată date concludente cu privire la durata şi intensitatea efectului imunologic.

„Se lucrează la foc continuu la peste 100 de soluţii de tratament sau vaccinare împotriva coronavirusului, însă cercetătorii au nevoie de mai mult timp pentru a finaliza studiile clinice şi a trage o concluzie cu privire la eficienţa pe termen lung a acestor soluţii”, a precizat Dragoş Damian, director executiv PRIMER.

O mare provocare

Reprezentanţii organizaţiei susţin că găsirea unui tratament medicamentos, în special pentru formele uşoare ale bolii, a devenit dificilă pentru că a scăzut numărul pacienţilor înrolaţi în studii clinice.

„Virusul SARS-CoV-2 a intrat în comunitate şi se răspândeşte cu repeziciune, în primul rând deoarece nu sunt respectate recomandările autorităţilor şi specialiştilor”, a completat Damian.

El este, însă, optimist în ceea ce priveşte găsirea unor modalităţi de a lupta cu virusul în anii care urmează.
„Nu există nicio îndoială că în 2021 şi 2022 vom avea pe piaţă foarte multe soluţii pentru a lupta împotriva COVID-19, care vor ajuta ca viaţa noastră să intre în normalitate. Până atunci însă, trebuie să privim cu maximă seriozitate contribuţia şi responsabilitatea fiecăruia dintre noi la limitarea răspândirii bolii. Pentru 2020, masca, distanţarea, spălarea şi dezinfectarea mâinilor sunt singurele măsuri capabile să evite o catastrofă sanitară şi economică în România. Haideţi să le practicăm”, a transmis Dragoş Damian.

Din PRIMER fac parte cele mai importante 19 fabrici de medicamente din ţară, potrivit comunicatului.

Sursa: Agerpres.ro

Biblioteca Metropolitană Bucureşti a reluat activitatea pentru public în alte șase spații

Avem mai multe tranzacții pe piața imobiliară decât în urmă cu un an

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here