Liviu Goncea a preluat 48% din acţiunile FC Rapid

0

Liviu Goncea, proprietarul MIT Motors International și KIA Romauto, a preluat 48% din acţiunile clubului de fotbal FC Rapid din Liga a II-a.

„Iniţiate în luna septembrie a anului trecut, negocierile purtate cu domnul Liviu Goncea au fost finalizate cu succes luna aceasta. Astfel, odată cu finalizarea discuţiilor, a fost parafată tranzacţia de preluare a unei părţi semnificative din acţiunile clubului. Om de afaceri cu prezenţă semnificativă în domeniul auto, domnul Liviu Goncea a fost şi până la semnarea tranzacţiei de preluare a pachetului de acţiuni un apropiat al clubului, în calitate de sponsor. În noua sa calitate, aceea de acţionar, domnul Goncea va ramâne aceeaşi prezenţă discretă, interesele domniei sale urmând a fi reprezentate în Consiliul de Administraţie de domnul Andrei Nicolescu – vicepreşedinte al CA”, se arată într-un comunicat publicat pe site-ul grupării giuleştene.

Cine face jocurile


Astfel,în prezent, din structura acţionariatului FC Rapid fac parte Victor Angelescu (prin societatea Casazela Rapid Ltd. – 49%), Liviu Goncea  (48% din acțiuni) și Asociaţia Academia Rapid (3% din acțiuni)

FC Rapid menţionează că actuala structură a acţionariatului demonstrează maturitatea organizaţională, administrativă şi financiară a clubului, prin implementarea celor două principii avute în vedere încă de la lansarea proiectului, în 2017: putere de decizie egal distribuită acţionarilor clubului și plan investiţional pe termen lung, ambii acţionari asumându-şi obligaţii financiare egale în asigurarea bugetului clubului pentru următorii ani.
„Modificarea acţionariatului subliniază determinarea şi consecvenţa clubului în asigurarea unei performanţe financiare – condiţie absolut necesară pentru atingerea obiectivelor de performanţă sportivă”, se mai arată în comunicatul FC Rapid.

După falimentul din 2016, echipa Rapid Bucureşti a evoluat în ediţia 2017-2018 în Liga a IV-a sub denumirea de Academia Rapid. La finalul acelui sezon, după obţinerea promovării în Liga a III-a, societatea SC Fotbal Club Rapid 1923 SA, cea care administrează gruparea giuleşteană, a achiziţionat la licitaţie, în schimbul a 406.800 de euro plus TVA, mărcile, culorile şi trofeele clubului aflat în faliment, SC FC Rapid SA.

Sondaj PwC: Facturile au crescut, iar oamenii sunt mai îngrijorați cu privire la sănătate și la siguranța locului de muncă

O nouă finanțare aduce evaluarea UiPath la 10,2 miliarde de dolari

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here