Conducerile interimare de la PNL Bucureşti, declarate nule de instanţă. Liberalii riscă să rămână fără candidaţi la Bucureşti

0

Un cetățean pe nume Dincă Viorel a atacat la Tribunalul București două decizii pe care Partidul Național Liberal le-a adoptat, în iunie 2019, în Biroul Politic Național. Printr-o decizie s-a hotărât demiterea conducerilor PNL București, iar prin alta numirea unor conduceri interimare. Instanța a anulat recent cele două decizii ale BPN, ceea ce poate însemna că PNL ar putea rămâne fără candidați la alegerile locale care sunt anunțate în toamnă.

Mai exact, în anul 2019, președintele PNL Ludovic Orban a schimbat conducerea PNL București si a numit conduceri interimare atât la Capitală cât si în sectoare. Mişcarea liderului PNL se pare că a fost făcută fără respectarea statutului partidului.

“Admite excepţia lipsei capacităţii procesuale de folosinţă a pârâtelor PNL- Filiala Sector 5 a Municipiului Bucureşti şi PNL – Filiala Municipiului Bucureşti. Respinge cererea formulată în contradictoriu cu pârâtele PNL- Filiala Sector 5 a Municipiului Bucureşti şi PNL – Filiala Municipiului Bucureşti, ca fiind îndreptată împotriva unor persoane lipsite de capacitate procesuală de folosinţă. Respinge excepţiile inadmisibilităţii, lipsei de interes şi prematurităţii, ca neîntemeiate. Admite în parte cererea. Anulează Decizia nr. 15/03.06.2019 şi Decizia nr. 18/12.08.2019 emise de Biroul Politic Naţional al PNL. Respinge în rest cererea ca neîntemeiată. Cu drept de apel în termen de 30 de zile de la comunicare, care se depune la Tribunalul Bucureşti. Pronunţată prin punerea soluţiei la dispoziţia părţilor prin mijlocirea grefei, azi 03.07.2020”, este soluţia pe scurt a Tribunalului Bucureşti din data de 3 iulie 2020.

De  menţionat faptul că decizia Tribunalului Bucureşti nu este definitivă-

După cum arată instanţa, atât demiterea conducerii PNL București cât si numirea conducerilor interimare sunt lovite de nulitate. Prin urmare, toate deciziile luate de aceste conduceri ar fi nule.

O decizie luată de aceste conduceri este inclusiv validarea tuturor candidaților PNL pentru alegerile locale din București. Astfel, dacă decizia instanţei rămâne definitivă PNL riscă să rămână fără niciun candidat la alegerile locale din București.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here