SMARTiCITY: Cum pot ajuta dronele, roboții și inteligența artificială în dezvoltarea orașelor viitorului

0
sursa foto: https://mischadohler.com/blog/page/2/

O lume în care cei mai buni ingineri pot acționa instantaneu mașini de oriunde în lume sau oricine poate lua lecții de pictură de la un artist aflat oriunde pe glob. Acesta nu este un vis, ci o realitate, potrivit profesorului Mischa Dohler, care va participa mâine la evenimentul online “SMARTiCITY: Connecting people. Connecting things”.

Evenimentul organizat de Jumptosmart.ro, în parteneriat cu Public Affairs Solutions, va fi transmis LIVE, atât pe site-ul www. jumptosmart.ro, pe pagina de Facebook a evenimentului, pe canalul de YouTube “JumptoSmart”, precum și pe pagina www.jumptosmart.ro.

Mischa Dohler a colaborat și colaborează cu multe organizații non-guvernamentale și instituții naționale și internationale, cum ar fi Carbon War Room – fondată  de Richard Branson,  UK Ministry( Department) for Business, Innovation and Skills (BIS), EPSRC(Engineering & Physical Sciences Research Council) ICT Strategy Advisory Team, European Commission, ISO Smart City working group și diverse start-up-uri. De asemenea, este antreprenor, investitor privat, și un pianist extrem de pasionat. Vorbește fluent în 6 limbi străine. A fost speaker la conferințele TEDx și a avut intervenții televizate și în cadrul emisiunilor naționale și internaționale, intervențiile sale fiind difuzate inclusiv de BBC News și Wall Street Journal.

Tehnologia 5G

Mischa Dohler a participat la primul concert din lume, transmis live, cu ajutorul tehnologiei 5G, el insuși interpretând la pian. „ După ani de cercetare și inovație, suntem în sfârșit în punctul în care tehnologia 5G devine operațională. Ce modalitate mai bună de a sărbători sosirea acestei tehnologii decât să punem în scenă primul concert din 3 locuri diferite din lume, cu ajutorul ei? Sunt cel mai fascinat: are o latență extrem de scăzută.  Existenta unei întârzieri de 20 ms între muzicieni a dat fiecăruia senzația de performanță perfectă, în ciuda locației fizice diferite”, spunea profesorul Dohler după eveniment.

Profesorul Dohler este cel care a lansat conceptul de INTERNET OF SKILLS.” Prin faptul că oferă posibilitatea unor experiențe fizice de la distanță, Internetul Abilităților va revoluționa în domeniul industrial capacitatea de operare și serviciile oferite. Va revoluționa modul în care îi învățăm pe alții, modul în care noi înșine învățăm și modul în care interacționăm cu mediul din jurul nostru. Va fi o lume în care cei mai buni ingineri pot acționa instantaneu mașini de oriunde în lume; sau, oricine poate lua lecții de pictură de la un artist aflat oriunde pe glob.”, spunea Mischa Dohler intr-un interviu.

„Continuând seria evenimentelor JUMP to SMART care promovează conceptul de” oraș inteligent”- Smart City-, noua conferință iși propune să abordeze, printre altele, influența Inteligenței Artificiale, a roboților, dronelor și tehnologiei 5G în planificarea și dezvoltarea orașelor”, a declarat Camelia Spătaru, fondator al conferintelor jumptosmart.ro

Alte subiecte din agendă:

  • Orașul digital/Infrastructura urbană: rețele, utilități, energie, deșeuri, iluminat public etc.
  • Mobilitate. Transport.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here