Violeta Alexandru: Toate cererile de șomaj tehnic vor fi verificate. Suntem pregătiți să aplicăm primele sancțiuni

0

Ministrul Muncii, Violeta Alexandru, îi amenință pe antreprenorii care au încercat să obţină plăţi duble pentru şomajul tehnic și spune, într-o postare pe Facebook, că vor fi verificate toate cererile, iar cei depistați că au trișat vor fi sancționați.

„Pregătiți pentru primele plăți Șomaj tehnic aferente lunii aprilie. Suntem pegătiți și pentru aplicarea primelor măsuri de sancționare a celor care au încercat să obțină plăți duble. Inclusiv de sesizare a organelor de cercetare. Poate nu s-a înțeles mesajul meu și îl repet: se verifică toate cererile iar cei care își imaginează că pot trișa depunând aceleași cereri la mai multe AJOFMuri sau AJPISuri din diferite județe se înșeală dacă se bazează pe faptul că nu verificăm”, a anunțat ministrul Muncii.

Ministrul Muncii a subliniat că obţinerea incorectă a banilor oferiţi de stat prin acoperirea şomajului tehnic reprezintă o faptă foarte gravă.

„Am un respect enorm pentru banii publici, sunt banii celor care muncesc în această ţară. Când vorbesc despre solidaritate şi responsabilitate în această perioadă, mă refer la fiecare dintre noi. Orice ban în plus necuvenit, cu atât mai mult cu cât vorbim despre bani publici, este în sine o faptă foarte gravă. Implicit înseamnă faptul că îi iei altui om, un om cinstit care o duce greu în această perioadă, şansa de a menţine lucrurile pe linia de plutire până la reluarea activităţii”, a scris Violeta Alexandru.

Ministrul Muncii a apreciat că România de după pandemie îşi va reveni prin oamenii care au simţul corectitudinii.

„România după pandemie îşi revine prin oameni care au simţul corectitudinii şi al respectului pentru problemele celor de lângă ei. Întotdeauna adevărul iese la lumină. Ne ocupăm şi cu astfel de lucruri. Aş vrea să ajutăm cât mai mult în această perioadă. Prima formă de ajutor: să fim corecţi”, a încheiat Violeta Alexandru.

Orban: Vrem să prelungim șomajul tehnic și după starea de urgență

Aflat ieri în vizită la fabrica Ford de la Craiova, premierul Ludovic Orban a anunțat că Guvernul are în intenție să extindă acordarea șomajului tehnic și după perioada stării de urgenţă, urmând să stabilească dacă măsura se va extinde până la 1 iunie sau până la 15 iunie.

„Da, intenţia Guvernului este de a extinde dincolo de perioada stării de urgenţă perioada şomajului tehnic. Vom stabili dacă până la 1 iunie sau până la 15 iunie, încă n-am luat decizia, o să luăm decizia, în funcţie de evaluarea situaţiei”, a declarat Ludovic Orban, joi, într-o conferinţă de presă la Uzina Ford Craiova, întrebat dacă Guvernul va extinde până la finele lunii mai sau şi după data de 1 iunie posibilitatea acordării indemnizaţiei de şomaj tehnic din partea statului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here