În sfârșit. Bucureștenii pot plăti cu cardul bancar contactless călătoria cu STB

0

După mai mulți ani în care călătorii transportului public în comun din Capitală au solicitat în repetate rânduri introducerea plății cu cardul bancar contactless direct în mijloacele de transport, Societatea de Transport București a reușit să implementeze proiectul pe linii Expres, urmând să fie extinse și pe celelalte linii, anunță primarul general Gabriel Firea.

Proiectul este funcţional pe liniile Expres 780, 783 şi 784, urmând ca, „în cel mult o lună, să fie extins pe toate celelalte linii deservite” de noile vehicule, a precizat primarul general, Gabriela Firea.

Ea a menţionat că această măsură face parte dintr-un pachet mai amplu, de modernizare a transportului în comun din Capitală.

„Bucureştenii beneficiază de acum de cea mai nouă tehnologie de plată, direct în mijloacele de transport în comun cu care circulă! Pentru prima dată în România se utilizează validatoare contactless de ultimă generaţie, care au fost deja instalate pe autovehicule care aparţin STB”, a precizat primarul general.

Călătorii au posibilitatea de a plăti direct călătoria cu orice tip de card bancar contactless Mastercard sau Visa, emis oriunde în lume, modalitatea de plată fiind aceeaşi cu cea a validării unui card de transport, precizează PMB.

Validările multiple pot fi realizate doar prin alegerea opţiunii dedicate, astfel că nu există riscul validărilor multiple printr-o apropiere accidentală de validator a cardului bancar. La un singur validator pot fi efectuate validări atât cu cardul de transport, cât şi cu un card bancar, călătorii fiind cei care vor opta pentru modalitatea de plată.

STB precizează că tariful călătoriei este acelaşi, indiferent cu ce tip de card alege călătorul să plătească: 1,3 lei – pe liniile urbane; 1,5 lei – pe liniile regionale şi 3,5 lei – pe liniile expres.

„Pentru implementarea acestui proiect, STB SA a semnat la finalul anului 2019 un contract cu BCR, prin care operatorul bancar asigură implementarea soluţiei tehnice, utilizând validatoarele de nouă generaţie instalate pe noile vehiculele din parcul STB SA (Otokar şi în curând autobuze hibrid). În prezent, călătorii care utilizează mijloacele de transport în comun de suprafaţă din întreaga Regiune Bucureşti-Ilfov pot plăti călătoria prin încărcarea unui card de transport atât online, cât şi la cele peste 220 de centre de emitere şi reîncărcare carduri, precum şi prin intermediul telefonului mobil: cu ajutorul aplicaţiei mobile BPay sau prin SMS”, menţionează PMB.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here