Groupe Renault România prelungeşte perioada de întrerupere a producţiei la uzinele de la Mioveni

0

Groupe Renault România a anunţat, joi, că se prelungeşte perioada de întrerupere a activităţii de producţie la uzinele Dacia de la Mioveni.

Potrivit unui comunicat al producătorului auto citat de Agerpres, decizia a fost luată în acord cu partenerii sociali „în contextul propagării virusului COVID-19 la nivel global şi al evoluţiei crizei sanitare”.

„În vederea reluării producţiei, compania acţionează pentru a aplica măsuri corespunzătoare, care să asigure angajaţilor protecţie în desfăşurarea activităţii. Angajaţii şi partenerii de business vor fi informaţi despre activităţile Groupe Renault România şi redemararea producţiei”, se precizează în comunicat.

Groupe Renault România a anunţat, iniţial, întreruperea producţiei la uzinele din Mioveni din data de 17 martie până pe 5 aprilie, în contextul pandemiei de coronavirus.

Ministrul Economiei, Virgil Popescu, a afirmat, joi, că reprezentanţii Dacia pregătesc un scenariu de reluare a producţiei, în aşa fel încât să protejeze sănătatea oamenilor, şi sunt optimist că acest lucru se va întâmpla poate în a doua parte a lunii aprilie.

„După întâlnirea pe care a avut-o la Guvern aseară, am mai avut o videoconferinţă cu mai multe industrii, printre care şi cu cei de la Dacia, direct de la fabrică. Ei mi-au spus că pregătesc un scenariu de reluare a producţiei, în aşa fel încât să protejeze sănătatea oamenilor. Gândiţi-vă că acolo sunt 16.000 de salariaţi, dar gândesc un flux de lucru, în aşa fel încât să se respecte distanţa de 1 – 1,5 metri între salariaţi, să aibă măşti de protecţie, biocide, geluri de dat pe mâini, astfel încât lucrul să se desfăşoare în siguranţă. Acesta e un lucru pe care pe mine mă bucură. Asta înseamnă că oamenii aceştia gândesc să dea drumul la producţie”, a spus ministrul, la Digi 24. 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here