UPDATE: Aleșii locali vor avea mandatul prelungit cel târziu până la 31 decembrie – proiect

0

Mandatul aleșilor locali va fi prelungit până cel târziu la 31 decembrie acest an, a anunțat vicepremierul Raluca Turcan la începutul ședinței de Guvern de luni.

Măsura este prevăzută într-un proiect de ordonanță de urgență care urmează să fie dezbătut în cadrul ședinței.

„Este evident că, în această situaţie de criză, nu se pot desfăşura activităţi specifice campaniei electorale şi că alegerile trebuie organizate într-un context sigur din punct de vedere epidemiologic. Aşadar, trei instituţii, Autoritatea Electorală Permanentă, Ministerul de Interne şi Ministerul Lucrărilor Publice, Dezvoltării şi Administraţiei, au iniţiat un proiect de ordonanţă de urgenţă de prelungire a mandatelor aleşilor locali până nu mai târziu de data de 31 decembrie 2020. În acelaşi timp, ţinând cont de actualul context epidemiologic şi de decretul preşedintelui României privind starea de urgenţă, inclusiv procedura pentru pregătirea alegerilor şi desfăşurarea acestor alegeri, doresc cele trei instituţii, să fie simplificate”, a spus Raluca Turcan.

Săptămâna trecută, premierul Ludovic Orban spunea la Digi24 că este din ce în ce mai puţin probabil ca alegerile locale să aibă loc în 28 iunie, având în vedere situaţia generată de coronavirus, care a impus restricţii de circulaţie şi interzicerea adunărilor publice.

Orban mai spunea atunci că trebuie emis un act normativ pentru a prelungi mandatele autorităţilor locale alese.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here