Primul deces din România al unei persoane infectate cu coronavirus

0

Duminică a fost confirmat primul deces din România al unui pacient infectat cu noul coronavirus. Este vorba de pacientul de 67 de ani, internat iniţial la Spitalul din Filiaşi şi transferat apoi la spitalul din Craiova. Acesta avea afecţiuni preexistente grave.

„A fost înregistrat primul deces al unui pacient infectat cu noul coronavirus pe teritoriul României. Este vorba de pacientul în vârstă de 67 de ani confirmat cu COVID-19 pe 18.03.2020 la UPU din cadrul Spitalului Filiași și transferat în aceeași dată la SCBI Craiova. Pacientul avea afecțiuni preexistente foarte grave, patologie neoplazică în stadiu terminal (cancer)”, a anunțat Grupul de comunicare strategică.

Bărbatul se întorsese în urmă cu șase zile din Franța.

Bărbatul locuia în Franţa de aproape 10 ani. Acolo a şi primit vestea că suferă de cancer pulmonar şi că este în fază terminală. A cerut să fie adus în România şi a ajuns pe Aeroportul din Craiova pe data de 6 martie, însoţit de un asistent social francez.

La Filiaşi, a fost transportat cu o ambulanţă privată. Pe data de 15 martie, bărbatul a sunat la 112 pentru că nu se simţea bine. “Am vrut să-l transferăm la Craiova, la Oncologie, dar au zis că nu au locuri. L-am introdus într-o rezervă a Compartimentului de Primiri Urgenţe. Am cerut DSP-ului să-l testeze pentru că pacientul ne-a spus că vine din Franţa, dar răspunsul a fost că acest caz nu corespunde protocolului”, au declarat mai mulţi medici de la Spitalul din Filiaşi, pentru Adevarul.ro

  Luni seara, pe data de 16 martie, a făcut febră. „Am sunat din nou la DSP ş am cerut din nou să i se facă testul. Au venit a doua zi şi l-au făcut. Pe data de 18 martie ni s-a spus că testul a ieşit pozitiv”, au mai declarat medicii.

Ministerul Afacerilor Externe a anunțat, sâmbătă, că șapte români au murit din cauza coronavirusului în Italia și Franța.

Conform ultimelor date comunicate de Grupul de Comunicare Strategică, în România, până sâmbătă, 21 martie, au fost înregistrate 367 de persoane infectate cu COVID 19, din care 52 de persoane au fost vindecate.

Totodată, peste 4200 de persoane se află în carantină, iar 55.198 de români sunt monitorizate la domiciliu. Până ieri au fost realizate 8.915 teste.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here