Pandemia la nivel mondial. Numărul cazurilor a depășit 180.000. Italia a raportat peste 2.000 de decese

0

Numărul cazurilor confirmate cu coronavirus la nivel global a depășit numărul de 180.000. Peste 7.100 de oameni au murit, iar aproximativ 80.000 s-au vindecat.

Numărul deceselor provocate de pandemie în restul lumii l-a depășit pe cel din China. Coronavirusul originar din China a ajuns în alte 161 de țări.

Covid-19 este o boală provocată de un nou tip de Coronavirus. Boala a fost identificată pentru prima dată în oraşul Wuhan din China în decembrie 2019.

Din ianuarie 2020 au apărut cazuri izolate în unele state membre ale UE. Începând cu 21 februarie, în nordul Italiei s-a înregistrat o creştere semnificativă a cazurilor de Covid-19. În acelaşi timp, mai multe alte state membre ale UE au început să raporteze cazuri de persoane infectate, scrie site-ul Consiliului European.

Citiți și:
Date oficiale: 16 pacienți s-au vindecat de Coronavirus. Numărul românilor infectați a urcat la 184

Conform datelor centralizate de worldometers.info, statistica deceselor provocate de noul Coronavirus la nivel european este următoarea: Italia (2.158 decese), Spania (342 decese), Franţa (148 decese), Regatul Unit (55 decese), Olanda (24 decese), Germania (17 decese), Belgia (10 decese), Suedia (7 decese).

Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS) a cerut să fie făcut „test fiecărui caz suspect”. 

Există de acum „mai mult cazuri şi decese în restul lumii decât în China”, a spus şeful OMS, care recomandă ca „bolnavii să fie observaţi în continuare cel puţin două săptămâni de la dispariţia simptomelor”. 

Primul studiu clinic pentru testarea unui vaccin contra noului coronavirus a fost făcut la Seattle (nord-vestul Statelor Unite). Testarea va include participarea a 45 de voluntari adulţi sănătoşi, cu vârste între 18 şi 55 de ani, timp de aproximativ  şase săptămâni”. 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here