Guvernul Orban discută ordonanța controversată care extinde programele naționale de sănătate în spitalele și clinicile private

0

Proiectul de Ordonanță care extinde programele naționale de sănătate în spitalele și clinicile private ar urma să fie adoptat în ședința de Guvern de astăzi. Proiectul de act normativ nu se află pe ordinea de zi a ședinței, publicată pe site-ul Guvernului, însă va fi inclus, cel mai probabil, pe lista suplimentară, au declarat pentru HotNews.ro surse din Ministerul Sănătății.

Ședința săptămânală de Guvern începe la ora 14:00. Ministerul Sănătății va fi reprezentat la ședința de astăzi a Executivului de secretarul de stat Nelu Tătaru. Ministrul Sănătății, Victor Costache, se află într-o vizită în Franța, unde se întâlnește cu omologul său francez.

O parte dintre asociațiile de pacienți au cerut organizarea unei dezbateri publice pe această temă, dar Ministerul Sănătății a motivat că dezbaterea a fost cerută prea târziu, iar Ordonanța ar urma să fie adoptată astăzi, potrivit surselor HotNews.ro.
Ministerul Sănătății a publicat, în dezbatere publică, un proiect de Ordonanță pentru modificarea și completarea Legii nr. 95/2006 privind reforma în domeniul sănătății, precum și pentru modificarea și completarea unor acte normative în domeniul sănătății, respectiv modificarea anumitor reglementări necesare funcţionării Agenţiei Naţionale a Medicamentului şi a Dispozitivelor Medicale din România, ce prevede extinderea tratamentelor acordate în cadrul programelor naționale de sănătate și la spitalele și clinicile private.

Pacienții asigurați din România, care suferă de boli cronice – precum cancer, infecție cu HIV/SIDA, tuberculoză sau boli cardiovasculare – beneficiază de tratament gratuit în cadrul programelor naționale de sănătate.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here