Orlando Culea: Firea ascunde sute de posturi din Primăria Capitalei, că să le dea clientelei politice

0

Edilul-șef al Capitalei, Gabriela Firea, bagă la secret 280 de posturi din Primăria Capitalei, pe motiv că nu mai are nevoie de ele. Concret, deși s-a solicitat organizarea de concursuri la mai multe instituții aflate în subordinea Consilului General al Capitalei, pe motiv că este nevoie de oameni, primarul general a decis să desființeze posturile. 

Dar, Firea nu va desființa de tot posturile, potrivit surselor noastre. Doar le va mută în companiile municipale ilegale, că să le dea clientelei politice. 

„Posturi vacanțe la ALPAB care acum sunt desființate prin reducere de personal, deși avem nevoie de personal.Din 14 posturi sunt desființate 12 posturi de muncitori și doi inspectori. Dintr-un total de aproximativ 50 posturi, majoritatea, posturi de șefi serviciu, șefi birou, directori și inspector, angajatorul să gândit să desființeze posturile de muncitor, posturi de care aveam mare nevoie. Pe  aproximativ 20 posturi din cele 50, angajatorul a solicitat prin leasing ( achiziții de servici de personal) cu o societate privată prin contract pe maxim o luna,aducând practic acele persoane venite prin detașare, majoritatea muncitori. Astăzi le-au propus spre desființare”, acuză sindicaliștii.

În opinia președintelui ADER București, Orlando Culea, decizia de desființare a posturilor este una politică și urmărește mulțumirea clientelei politice. „Probabil se vrea mutarea clientelei politice în companiile municipale ilegale, unde angajariile se fac pe nepotism, iar salariile sunt mai mari. Potrivit documentelor aflate de ordinea de zi, Firea vrea să desființeze 278 de posturi: 75 de la Administrația Spitalelor, 80 de la ASSMB, 21 de posturi de la Circul Metropolitan, 11 la ASPA, 61 de la Clubul Sportiv și 10 posturi de la Administrația Fondului Imobiliar. Potrivit informațiilor noastre, ele nu sunt desființate pentru că nu e nevoie de personal, ci pentru a nu mai face concurs. Așa va putea angaja clientela politică”, a acuzat Orlando Culea. 

Aleșii generali ai Capitalei vor discuta astăzi, în ședința Consiliului General al Capitalei, desființarea celor 278 de posturi. 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here