Primăria Capitalei a încasat doar 7,1% din venituri, dar a aruncat banii din elicopter pe paranghelii

0

Primăria d-nei Firea a realizat doar 7,1% din veniturile proprii, adevărata cauză în scandalul bugetului pentru București, scrie liberalul Gabriel Dumitrascu pe pagina sa de facebook.

„Gabriela Firea a propus în bugetul Capitalei pentru 2019 venituri totale de 6.760 milioane de lei, dintre care: 3.523 milioane lei transferuri de la bugetul de stat, inclusiv cota parte din impozitul pe venit și 2870 milioane lei venituri proprii realizate de PMB.  
După 9 luni, de la bugetul de stat a primit 3.092 milioane lei, reprezentând 87,8% din suma programată pentru tot anul. După 9 luni, d-na Firea a colectat venituri proprii de 205 milioane lei, din cei 2.870 milioane lei programați pentru 2019, adică 7,1% din veniturile proprii estimate pentru tot anul”, sustine Dumitrascu.

În contradicție cu nerealizarea veniturilor proprii, d-na Firea a angajat cheltuieli care la finalul anului vor depăși 6.000 milioane lei. Deficitul bugetar al PMB la finalul anului, în condițiile actuale, are șanse mari să depășească 1.500 milioane lei. 

Adică, cu primii 1,5 miliarde lei colectați în 2020, dintr-un total venituri de 4,5 miliarde lei, se vor achita datoriile d-nei Firea din 2019. În aceste condiții putem spune adio investițiilor noi în spital municipal, sală polivalentă, pasaje, bulevarde și strazi, sau reabilitarea sistemului de termoficare, a mai scris liberalul pe pagina sa de socializare.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here