Gabriel Dumitrașcu: RADET a murit! Noua companie care dă caldură și apă caldă începe să funcționeze ilegal

0

RADET-ul a murit. Termoenergetica începe activitate cu încălcări ale legilor, scrie specilaistul in energie si fost sef RADET, liberalul Gabriel Dumitrașcu.

În opinia acestuia, sub pretextul urgenței și necesității obiective de a asigura continuitatea serviciului public de alimentare cu energie termica, Primarul General, Gabriela Firea, a semnat contractul de delegare a gestiunii directe a serviciului de termoficare cu Termoenergetica, care este noul operator al serviciului de alimentare cu energie termică din Capitală, cel care a înlocuit RADET, regie intrată în faliment.
“Compania Municipală Termoenergetica București este, de la 1 decembrie, noul operator de termie al Capitalei. Compania a preluat, în integralitate, activitatea RADET și angajații fostei regii, pentru a asigura continuitatea furnizării agentului termic în București”, a declarat Gabriela Firea.

Toate bune și frumoase, doar că Termoenergetica nu a obținut în prealabil licența de operator al sistemului de termoficare, așa cum prevede legea. Fapta, conform art.45(4)(e) din legea 325/2006, constituie contravenţie şi se sancţionează cu amendă de la 30.000 lei la 50.000 lei.În plus, veniturile obținute din activități pentru care nu există licență pot fi confiscate de ANAF.
Sigur că existau soluții legale. Una dintre soluții era includerea în contractul de delegare a unei clauze suspensive a intrării în vigoare, până la obținerea licenței.

Dar cea mai mare ilegalitatea este transferarea contractelor comerciale și de achiziții de la falimentara RADET, la Termoenergetica. Nu există niciun temei legal care să permită această operațiune. În spatele ei se ascund adevăratele ”interese” de moment.

“Acum că am semnalat-o, să vedem cum contracarează consilierii generali această manevră păguboasă pentru bucureșteni”, a conchis Dumitrașcu.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here