Date oficiale. Românii din străinătate au trimis în țară 3 miliarde de euro

0

Românii care muncesc în străinătate au trimis anul trecut în țară o sumă de 3 miliarde de euro, se arată în datele Eurostat date astăzi publicității.

Conform sursei citate, în 2018 statele membre UE care au înregistrat cele mai mari intrări de fonduri de pe urma transferurilor personale au fost Portugalia (3,6 miliarde de euro), România (3 miliarde de euro), Polonia (2,9 miliarde de euro), Marea Britanie (2,3 miliarde de euro) şi Italia (2 miliarde de euro).

În cazul României, intrările de fonduri de pe urma transferurilor personale s-au ridicat anul trecut la 2,977 miliarde de euro, dintre care 2,661 miliarde de euro din interiorul UE şi 316 milioane de euro din afara UE, în timp ce ieşirile au fost de 263 milioane de euro, dintre care 172 de milioane de euro au mers în interiorul UE şi 91 milioane de euro în afara UE.

În rândul statelor membre, cele mai mari ieşiri de transferuri personale în 2018 s-au înregistrat în Franţa (11,4 miliarde de euro), Spania (7,7 miliarde de euro), Marea Britanie (şapte miliarde de euro), Italia (6,5 miliarde de euro) şi Germania (5,2 miliarde de euro).

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here