Dăncilă a cheltuit cei mai mulți bani în alegerile prezidențiale

0

Candidatul PSD Viorica Dăncilă a avut în campaniile pentru cele două tururi de scrutin ale alegerilor prezidenţiale finanţări private în valoare de 3,2 milioane de lei, care s-au adăugat celor 16,6 milioane reprezentând finanţare publică, iar Klaus Iohannis a beneficiat doar de finanţare publică, totalizând 18,4 milioane de lei, conform datelor furnizate de Autoritatea Electorală Permanentă (AEP).

AEP anunţă că valoarea totală a contribuţiilor electorale depuse de competitorii electorali pentru finanţarea campaniei electorale la alegerile pentru Preşedintele României din data de 10 noiembrie 2019 este de 70,25 milioane lei, iar suma totală a contribuţiilor declarate de competitorii electorali în turul 2 de scrutin, care a avut loc pe 24 noiembrie 2019, este de 1,95 milioane de lei.

În lupta finală, Dăncilă a cheltuit de patru ori mai mult decât Iohannis

În turul 2 de scrutin, Vasilica Dăncilă a cheltuit 1,55 milioane de lei, cea mai mare parte (1,45 mil. lei) fiind finanțare privată. Klaus Iohannis a cheltuit doar 400.000 de lei – finanțare publică.

AEP menționează că au dreptul la rambursarea cheltuielilor electorale doar competitorii electorali care au obţinut minimum 3% din totalul voturilor valabil exprimate.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here