Adeplast a fost vândută către grupul elvețian Sika

0

Acţionarii Adeplast au anunţat, luni, că au decis să vândă societatea către grupul elveţian Sika AG, un jucător global pe piaţa materialelor chimice pentru construcţii, tranzacţia fiind condiţionată de autorizarea Consiliului Concurenţei.

Potrivit topantreprenori.ro, care cotează un comunicat al Adeplast, tranzacţia îndeplineşte dorinţa lui Marcel Bărbuţ, fondatorul companiei, care a transformat societatea în cel mai important producător de termoizolaţii din România şi într-un jucător regional în Europa de sud-est.

„Adeplast reprezintă munca de o viaţă a tatălui nostru, Marcel Bărbuţ şi este o poveste minunată de succes a unui român. Sperăm că Sika va continua această poveste şi va duce societatea pe culmi şi mai înalte, ca parte a unuia dintre cele mai importante grupuri din această industrie la nivel european, în timp ce noi ne pregătim să ne urmăm propriul drum”, a declarat Alexander Bărbuţ, reprezentantul acţionarilor Adeplast.

Cine este cumpărătorul

Sika este o societate de materiale chimice specializate, cu o poziţie importantă pe piaţa dezvoltării şi producţiei de sisteme şi produse de etanşare, lipire, amortizare, consolidare şi protecţie utilizate în sectorul construcţiilor şi în industria auto.

„Cu Sika de partea sa, Adeplast îşi va întări forţele, atât ca angajator atractiv, cât şi ca partener de încredere şi contribuitor important la economia ţării”, a spus Daniel Stăncescu, director general Adeplast.

Cu 470 de angajaţi, Adeplast a realizat o cifră de afaceri de 474 milioane de lei în anul 2018. Societatea a fost fondată în 1993 în Oradea de către Marcel Bărbuţ. 

Mai multe detalii, pe topantreprenori.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here