Teren din Drumul Taberei, curățat de 6 tone de deșeuri și adăposturi improvizate

0

Ieri, 30 septembrie 2019, pe bulevardul Timișoara a avut loc o amplă acțiune de salubrizare și igienizare a unui teren viran pe care fuseseră improvizate adăposturi.  

Echipe ale Poliţiei Locale Sector 6, Administrației Domeniului Public și Dezvoltare Urbană și societății Urban S.A. au intervenit pentru a dezafecta construcțiile improvizate de câțiva oameni fără adăpost și pentru a evacua deşeurile depozitate.

La faţa locului au fost găsite şi identificate 6 persoane de sex masculin și două de sex feminin, oameni ai străzii, cu vârste cuprinse între 38 şi 63 ani, care au fost îndrumate către centrele sociale de pe raza Sectorului 6 pentru a fi luate în evidenţă și ajutate.

Lucrătorii A.D.P.D.U. au intervenit cu utilaje şi autovehicule tip platformă, cu ajutorul cărora aproximativ 6 tone de deșeuri au fost ridicate de pe domeniul public și duse la groapa de gunoi.

Potrivit H.C.G.M.B. 120/2010 privind Normele de salubrizare și igienizare ale  Municipiului București, persoanele fizice au obligaţia să păstreze curățenia trotuarelor, arterelor de circulație, a parcurilor, locurilor de joacă pentru copii, pieţelor şi a altor locuri publice și să nu abandoneze sau să depoziteze deşeuri menajere sau de altă natură pe domeniul public sau privat, aceste fapte fiind sancţionate cu amenzi cuprinse între 2.000 lei şi 5.000 lei.

Poliţia Locală Sector 6 informează că acţiunile de depistare a persoanelor care abandonează deşeuri pe domeniul public au caracter permanent, aplicându-se, ori de câte ori este cazul, sancţiuni contravenţionale cu scopul de a menţine curăţenia si ordinea în sector. De asemenea, persoanele fără adăpost sunt identificate, pentru a fi sprijinite în cadrul centrelor Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului Sector 6. 

Cetățenii care doresc să semnaleze situații în care este nevoie de intervenția echipelor autorității locale o pot face la dispeceratul Poliției Locale Sector 6, telefon 021/9546, disponibil non-stop. 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here