Realitatea TV nu dispare! Se transformă. Decizia CNA

0

Consiliul Naţional al Audiovizualului nu a prelungit licenţa de emisie a postului Realitatea TV, în şedinţa de marţi doar patru membri din 10 votând pentru solicitarea televiziunii, însă a aprobat modificarea licenţei audiovizuale pentru Realitatea Plus, care va transmite programele Realitatea TV.

Ultima zi de emisie Realitatea TV este 30 octombrie.

Ulterior, Consiliul a aprobat cererea S.C. Geopol Internaţional SRL Bucureşti de modificare a licenţei audiovizuale, acordate pentru difuzarea prin satelit a serviciului de programe pentru Realitatea Plus din Bucureşti.

Licenţa este valabilă până în 2024. „Situaţia a fost generată de lipsa licenţei Realitatea TV”, a declarat directorul editorial al postului tv, Edward Pastia, în şedinţă.

Citiți și: Patronul Realitatea TV, Cozmin Gușă, s-a înscris în PSD

El a sugerat că o nouă cerere de licenţă pentru Realitatea TV ar putea fi formulată la începutul anului viitor.

„Vom încerca să găsim partea de dreptate care ni se cuvine în continuare, să nu fie lipsită de obiect acea dată de 22 ianuarie 2020. Încă nu pot să vă dau detalii. Tehnic, va fi dificil. Noi am sperat până în ultima clipă că Realitatea TV îşi va continua emisia. Ce vom putea prelua de pe Realitatea, sigur că vom prelua”, a spus Edward Pastia.

Referitor la difuzare, Pastia a menţionat că au fost „discuţii finalizate cu cabliştii”. El a adăugat că, faţă de Realitatea TV, pe Realitatea Plus „este în mare parte aceeaşi grilă”.

„Realitatea Plus nu va putea înlocui niciodată Realitatea (…) Vom ajunge la redacţie. Din punctul nostru de vedere, chestiunea nu este încheiată”, a punctat Pastia.

Cererea de modificare a licenţei audiovizuale, acordate pentru difuzarea prin satelit a serviciului de programe pentru Realitatea Plus, a fost aprobată în unanimitate de cei zece membri CNA prezenţi la şedinţă.

Pe de altă parte, la votul anterior, doar patru membri CNA au votat pentru prelungirea licenţei Realitatea TV.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here