Orban: „Cea mai bună soluţie pentru România o reprezintă alegerile anticipate”

0

Liderul PNL, Ludovic Orban, a declarat, joi seară, că „cea mai bună soluţie pentru România o reprezintă alegerile anticipate”, dar pentru ca acest lucru să se întâmple ar fi nevoie de un acord politic între partide care să aibă un număr suficent de parlamentari care să permită căderea a două guverne.

”Prima mea propunere pe care o voi formula colegilor mei va fi ca PNL să nu susţină nicio formulă de guvernare în care să fie PSD. Alte formaţiuni politice pot să facă alte lucruri. Noi nu putem susţine nicio formulă de guvernare care are sprijinul PSD sau conţine PSD în interiorul formulei de guvernare”, a spus Orban, la postul Digi24.

Acesta a precizat că el este propunerea PNL de premier, lucru care nu se mai poate schimba, decizia fiind luată anterior.

Preşedintele PNL a precizat că în cursul zilei de mâine liberalii vor decide delegaţia cu care se vor prezenta la Cotroceni.

”Vom participa la consultări şi vom prezenta poziţia PNL. Vom lua decizia privind strategia partidului, componenţa delegaţiei şi mandatul. În mod evident, vom avea consultări cu partenerii noştri”, a mai spus liderul PNL.

„Şi dacă se ajunge la formula de anticipate nu mai poate fi lăsată această rămăşiţă de guvern este nevoie să învestim un guvern, chiar dacă va fi un guvern de tranziţie care să ducă într-o formă sau alta la procedura de anticipate”, a spus liderul PNL.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here