Inspectorii de la Protecţia Consumatorilor au închis, temporar, restaurantele La Cocoşatu şi La Gil, în urma neregulilor constatate în cadrul controalelor desfăşurate miercuri, informează Autoritatea Naţională pentru Protecţia Consumatorilor.
Preşedintele ANPC, Horia Constantinescu, a declarat că, în urma controlului făcut de comisarii instituţiei la restauratul La Gil din Bucureşti, au fost descoperite condiţii igienico-sanitare necorespunzătoare, produse expirate, neconforme şi nesigure, nu erau respectate condiţiile de temperatură şi era utilizată practica comercială înşelătoare. Unitatea a fost închisă temporar până la remedierea deficienţelor şi amendată cu 55.000 de lei.
De asemenea, au fost retrase de la comercializare aproape 200 de kilograme de alimente. Horia Constantinescu a precizat că, pe lângă aceste măsuri, a fost propusă şi închiderea temporară a unităţii pe o durată de cel mult şase luni, informează news.ro
Preşedintele ANPC a mai anunţat că măsura închiderii temporare până la remedierea deficienţelor a fost luată şi la restaurantul La Cocoşatu din Bucureşti. Totodată, comisarii Autorităţii Naţionale pentru Protecţia Consumatorilor au decis oprirea definitivă de la preparare şi consumul uman a 52 de kilograme de produse diverse. Horia Constantinescu a precizat că şi în acest caz a fost propusă închiderea restaurantului pe o perioadă de cel mult şase luni.