Polițiștii știau fața pedofilului olandez din 2016

0

Parchetul General a preluat, joi, un dosar din 2016, de la Iași în care o fetiță ar fi fost agresată sexual de un bărbat, iar primele indicii ale anchetatorilor arată că făptașul ar fi tot olandezul care ar fi ucis-o pe Adriana, minora de 11 ani din Dâmbovița.

Imaginile cu posibilul agresor al fetiței din Iași, care pare a fi olandezul din cazul Dâmbovița, au fost transmise în spațiul public în anul 2018, pentru a cere sprijin din partea populației în identificarea bărbatului, deși dosarul penal de agresiune sexuală a fost deschis în 2016.

„În acest moment polițiștii efectuează cercetări sub coordonarea unui procuror din cadrul Parchetului General pentru documentarea activității infracționale a persoanei care apare în imagini. În anul 2016, în județul Iași a fost înregistrat un dosar penal în care s-au făcut cercetări sub coordonarea unui procuror al Parchetului de le lângă Judecătoria Iași. Au fost desfășurate activități de cercetare penală, dar nu au fost elemente suficiente care să ducă la identificarea persoanei care apare în imagini”, a declarat, Bogdan Ghebaur, purtătorul de cuvânt al Poliției Române, potrivit Mediafax.

Poliția nu poate confirma, la acest moment, că bărbatul din imagini este olandezul care ar fi ucis-o pe Adriana, fetița de 11 ani din Dâmbovița.

„La acest moment nu putem nu putem confirmă că este vorba de aceeași persoană și se desfășoară activități și în cazul de la Iași sub coordonarea unui procuror din cadrul Parchetului General. (…) În urma cercetărilor efectuate în 2016, nu au fost elemente suficiente care să ducă la identificarea persoanei în urma verificărilor în bazele de date ale Poliției Române”, mai explică Ghebaur.

Fetița din Iași a fost evaluată psihologic în iulie 2017, la solicitarea polițiștilor din Miroslava, deși dosarul penal de agresiune sexuală a fost deschis în 2016.

La acel moment, fetița avea 8 ani.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here