Plângere penală pentru candidații la prezidențiale care ar fi depus semnături false

0

Biroul Electoral Central (BEC) va depune plângeri penale împotriva candidaților la alegerile prezidențiale la care există dubii privind autenticitatea semnăturilor depuse, au declarat, pentru G4Media, surse din instituție.

Sunt vizați „Viorel Cataramă, Miron Cozma, Alexandru Cumpănașu, Cătălin Ivan și alți doi sau trei candidați”, potrivit acelorași surse. 

„Depunem la Parchetul General. E vorba de toţi candidaţii care au depus semnături false”, au afirmat surse din instituţie.

Până în prezent, Biroul Electoral Central a respins două candidaturi pentru depunerea de semnături false sau care prezentau elemente de similitudine evidente.

Curtea Constituţională a admis contestaţia formulată de Viorel Cataramă privind respingerea candidaturii prezidenţiale. Judecătorii CCR dispun înregistrarea de către BEC a candidaturii şi semnului electoral ale lui Cataramă la alegerile din luna noiembrie.

Biroul Electoral Central a decis să respingă înregistrarea candidaturii şi a semnului electoral depuse de Viorel Cataramă pentru alegerile prezidenţiale. Instituţia precizează că peste 94.000 de semnături depuse de Viorel Cataramă au fost anulate, deoarece prezentau elemente de similitudine evidente.

Totodată, BEC a respins înregistrarea candidaturii lui Miron Cozma la alegerile prezidenţiale. Instituţia precizează că peste 270.000 de semnături din totalul de 309.656 depuse erau, de fapt, fotocopii s-au prezentau elemente de similitudine evidentă.

Până acum au fost validate candidaturile pentru Viorica Dăncilă, Klaus Iohannis, Theodor Paleologu, Dan Barna, Kelemen Hunor şi Mircea Diaconu.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here