Încep cursurile gratuite de educaţie nonformală pentru copiii din Sectorul 6

0

Luni, 30 septembrie 2019, Centrul de Recreere şi Dezvoltare Personală “Conacul Golescu-Grant”din Sectorul 6 îşi deschide porţile pentru copiii şi tinerii care vor beneficia, timp de un an, de cursuri gratuite de educaţie nonformală.

Concepute pentru a sprijini tinerele generaţii pe drumul formării personalităţii şi descoperirii propriilor talente, cursurile sunt susţinute financiar de administraţia locală a sectorului, prin Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Sector 6.

Prin metodele de predare folosite, diversitatea disciplinelor şi anvergură, programul nostru are un impact major la nivelul comunităţii, devenind treptat un model de bună practică în domeniul educaţiei nonformale. Cursurile gratuite pe care le punem la dispoziţia copiilor completează programa şcolarăşi au ca scop, pe lângă acumularea unor deprinderi şi cunoştinţe, stimularea creativităţii şi a cunoaşterii de sine, a declarat Gabriel Mutu, primarul Sectorului 6.

 În cadrul unui program flexibil, care permite folosirea în mod util a timpului liber de care dispun copiii şi părinţii, cursurile beneficiază de aportul unor instructori calificaţi, care stăpânesc atât materia de curs, cât şi tehnicile interactive de predare.

     Fără teme pentru acasă sau catalog, cei 860 de copii înscrişi până în prezent vor avea ocazia de a descoperi sau de a se perfecţiona în discipline precum: şah, muzicoterapie, matematică distractivă, teatru, discurs liber, canto, învăţare eficientă sau limbi străine.

     Metodele interactive de predare puse în practică de acest program şi-au dovedit nu o dată eficienţa, mulţi dintre copiii şi tinerii cursanţi obţinând de-a lungul timpului performanţe remarcabile în cadrul unor competiţii interne şi internaţionale precum şah, teatru şi mai ales karate (o medalie mondială de aur şi una de argint, 2 medalii europene şi 11 medalii naţionale de aur).

     Anul trecut, un număr de aproximativ 950 de copii şi tineri au beneficiat de cursurile gratuite oferite în incinta Conacului Golescu-Grant, un loc cu valenţe educative şi o semnificaţie istorică aparte, care a devenit în ultimii ani un spaţiu dedicat întregii comunităţi a Sectorului 6, prin numeroasele evenimente şi acţiuni cu semnificaţie socială organizate aici.

     Părinţii interesaţi mai au ocazia de a-i înscrie pe cei mici la cursuri gratuite în următoarele discipline: dans, engleză, karate şi pictură. Pot fi înscrişi la activităţi copiii cu vârste cuprinse între 4 şi 18 ani, ai căror părinţi au domiciliul legal sau viza de reşedinţă pe raza Sectorului 6, precum şi tinerii cu vârste cuprinse între 18 şi 26 ani, dacă sunt beneficiari ai sistemului de protecţie.

     Cererile de înscriere se primesc de luni până vineri, între orele 10.00-18.00, la secretariatul centrului din Aleea Ţibleş nr. 64. Informaţii suplimentare se pot obţine la telefon 0376.20.33.09 sau la adresa de email: palatulcopiilor6@dgaspc6.com.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here