Campanie Piața Presei. Exclusiv. Cum a fost distrus CFR Călători. Document exploziv semnat de Răzvan Cuc

0

Jurnaliștii de la Piața Presei încep o campanie privind starea CFR-ului, de ce a ajuns în paragină infrastructura feroviară și care sunt soluțiile pentru redresarea CFR Călători și CFR Marfă.

Orice specialist în economie și transport explică că transportul de persoane și de marfă este mai benefic din punct de vedere economic, dar și a mediului, pe calea ferată decât pe drumuri. Mai mult, țările occidentale au investit constant în dezvoltarea transportului feroviar, numai România a ajus să aibă infrastructura feroviară în paragină. Asta, pentru că nu s-au mai alocat bani de investiții.

Într-un document trimis în Parlament, ministrul Transporturilor, Răzvan Cuc, recunoaște că din 2012 și până în prezent Guvernele nu au mai alocat bani de investiții, astfel că au început să cedeze tot mai multe locomotive și garnituri de vagoane.

Rezultatul: trenurile care aveau 8-10 vagoane, care străbat toată țara, au ajuns să aibă două vagoane, și acelea foarte murdare si stricate. Potrivit documentelor, ar fi nevoie urgentă de cel puțin 340 de milioane de lei, pentru a pune pe picioare CFR Călători.

Piața Presei vă prezintă documentul exploziv:

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here