Cazul Alexandra. Andrei Stoican: Sistemul 112 nu ne poate salva viața! El trebuie refăcut

0

Atrocitățile care au avut și care au loc chiar sub ochii noștri privind traficul pe persoane, în special minore, adevărați copii, ne arată o operațiune complexă de mușamalizare, ne arată putreziciunea sistemului, implicarea unor persoane și instituții menite să ne apere față de proliferarea acestor situații, tolerarea și protejarea celor implicați. “Exigența” noului ministru de interne, care-i cheamă la prima oră pe șefii din subordine, este o simplă acțiune propagandistică. Sunt sigur că deja l-au și îmbrobodit cu salutul ostășesc. Nu vedeți că nu se întâmplă nimic. Pentru simplu fapt că nu știu. Sunt politruci, este de părere Andrei Stoican, candidatul la prezidențiale din partea partidului ADER. 

Andrei Stoican este de părere că trebuie luate de îndată măsuri: 

1. Depolitizarea aparatului de stat. Secretarii de stat de la ministere să nu mai fie de la partide, ci selecționați pe competențe profesionale. Actualii secretari de stat sunt politruci incopmpetenți. S-a văzut că nu au nicio competemnță. Ei sunt o răsplată politică și o încrengătură de interese care să servească partidele și nu cetățenii. Toți secretarii de stat trebuiesc demiși imediat. Îi cer Președintelui României să se implice direct în această privință. Să-i ceară de îndată doamnei Dăncilă acest lucru, pentru că se pare că îl ascultă și este bine.

2. Înființarea Dispeceratului Național Central pentru Situații de Urgență în subordinea Președintelui României. Aici să fie cuprinse toate instituțiile care au atribuții în apărarea țării și siguranța cetățenilor. Apărarea vieții cetățenilor este o problem de securitate națională.  De aceea avem un președinte al României, care să-și asume, conform Constituției, apărarea țării și siguranța cetățenilor. 

3. Reproiectarea actualului sistem 112  în cadrul Dispeceratului Național Central pentru Situații de Urgență cu echipe de specialiști în măsură să preia în același timp mai multe apeluri de tip diferit și care să poată oferi consultanță dar și transfer rapid în locațiile în cere au loc evenimentele.

4. Asigurarea de urgență de aparatură complexă de identificare a locațiilor în care au loc evenimentele considerate situații de urgență .

3. Recrutarea, selecția și pregătirea într-un sistem integrat la nivel național a specialiștilor de la toate structurile pe niveluri ierarhice.         

4. Analizarea sistemelor europene și americane pentru situații de urgență și preluarea celui mai bun sistem.

5. Trimiterea la cursuri de pregătire a întregului personal care este cuprins în Dispeceratului Național Central pentru Situații de Urgență.

6. Evaluare trimestrială a performanțelor personalului din Dispeceratului Național Central pentru Situații de Urgență, publicarea rea cesteia, eliberarea celor incompatibili profesional și completarea cu specialiști dovediți prin teste profesionale.

O asemenea situație nu mai trebuie tolerată nici măcar o zi.

Sistemul nu a învățat nimic din această tragedie națională și încearcă disperat să-și prezerve beneficiile. 

Din păcate, prevăd că nu se va din păcate nimic. 

Domnule Președinte. Interveniți urgent. Ne omoară copii chiar sub ochii noștri, ori sunt duși în pribegie și nu vom mai afla nimic despre ei niciodată.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here