Angelica Procopie, director HR Alstom: Am cheltuit câte 10.000 de euro pentru calificarea sudorilor în Polonia. Nu am găsit în România modalitatea de a-i califica!

0

Oferta educaţională din România este ruptă complet de nevoile pieţei muncii. Astfel, companiile fac eforturi mari pentru a-şi forma angajaţii. Asta după ce susţin şi programe consistente de învăţământ dual.

Pentru că are nevoie de personal cu grad mare de specializare, compania Alstom s-a văzut nevoită să investescă sume importante în calificarea angajaţilor în străinătate.”Piaţa este liberă, sunt şi alte firme cu care concurăm şi ni s-a întâmplat să vină un om, să stea la noi 2-3 ani, să-l învăţăm bine-bine şi apoi să ni-l fure competiţia. Asta este! Trebuie să ne menţinem competitivi şi trebuie să facem în aşa fel încât să reuşim să-i menţinem pe aceşti angajaţi în rândurile noastre, pentru că investiţia este mare apropo de şcolarizare, de unde găseşti oameni calificaţi, de învăţământul dual: am cheltuit câte 10.000 de euro pentru calificarea câtorva sudori în Polonia pentru că nu am găsit în România modalitatea de a-i califica”,  a explicat Angelica Procopie, director HR Alstom România, în cadrul conferinţei Top HR Challenges.

Prin urmare, Alstom acordă o importanţă sporită strategiei de fidelizare şi retenţie, dezvoltând programe inovatoare.  “Avem în derulare o activitate pendru diversitate şi incluziune, iar angajaţii noştri sunt încurajaţi să posteze pe un site intern fotografii cu ce înseamnă să te simţi inclus, să faci parte dintr-o echipă”, arată Angelica Procopie o mică parte din eforturile pe care departamentul pe care îl conduce le face pentru a crea un mediu de lucru plăcut şi propice performanţei.

Astom este unul dintre cei mai importanţi jucători din sectorul românesc al transporturilor. Compania dezvoltă şi comercializează sisteme, echipamente şi servicii pentru piaţa de profil, fiind implicată în numeroase proiecte de anvergură. Astfel, are în portofoliu mentenanţa flotei de trenuri a metroului bucureștean, contract cu o durată de 15 ani care are ca obiect flota de 83 de trenuri non-Alstom, reabilitarea liniei de cale ferată pe secţiunea Frontieră-Curtici-Km 614 (41 km) şi pe secţiunea Coşlariu – Micăsasa (32 km). De asemenea, are în derulare lucrări de semnalizare, ERTMS Nivelul 2 și GSM-R pe secţiunea de cale ferată Simeria – Sighişoara (160 km), reabilitatea secțiunii  Ilteu – Gurasada (lot 2c) şi implementează un sistem modern de semnalizări pe linia 5 a metroului din București. Iar acestea sunt doar câteva din proiectele aflate în prezent în lucru.

În cadrul Alstom România muncesc peste 450 de persoane, iar media de vârstă este de 46 de ani. Angajaţii din ţară lucrează şi pentru operaţiunile globale ale Alstom, în prezent fiind detaşaţi membri ai echipei în Australia şi în Arabia Saudită. De altfel, specialiştii din departamentele tehnice sunt recunoscuţi ca experţi la nivel global Alstom şi acordă suport altor site-uri din grup în domeniul lor de expertiză.

Grupul Alstom, cu o istorie de aproape un secol, are 36.300 de angajați în 105 unități din 60 de țări. Vânzări globale au ajuns în anul fiscal 2018-2019 la 8,1 miliarde de euro.  

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here