Un nou acord strategic încheiat de Alexandrion Group

0

Alexandrion Group își continuă planul strategic de expansiune la nivel mondial prin achiziția companiei Cavaway (Cipru), al cărei obiect de activitate este comercializarea și distribuție de băuturi alcoolice și non-alcoolice.

Acordul strategic poziționează Alexandrion Group la conducerea unei afaceri promițătoare în Cipru, după dobândirea unei poziții majoritare în cadrul V.M. Cavaway și integrării acestei societăți în cadrul grupului. Pentru finalizarea acordului, cele două companii  așteaptă aprobarea Consiliului Concurenței cipriot, a anunțat Alexandrion Group.

Cavaway, având sediul în Larnaca, a fost înființată în anul 2004. În prezent, Cavaway deservește cu succes o gamă largă de clienți pe tot întinsul insulei.

“Alăturându-se Alexandrion Group, cel mai mare producător de băuturi alcoolice și de vinuri din România, sunt create toate sinergiile și condițiile necesare pentru a permite Cavaway să își îndeplinească viziunea definită încă de la înființare: aceea de a deveni unul dintre cei mai importanți jucători pe piața băuturilor din Cipru, concentrându-se pe dezvoltarea portofoliului, inovare și continuarea îmbunătățirii operațiunilor companiei. Scopul său va rămâne același: oferirea unor servicii de primă clasă și a unor produse de o calitate excepțională clienților și consumatorilor săi”, se menționează în comunicatul Alexandrion Group.

În 2017, Alexandrion Group, având o prezență semnificativă a produselor sale în peste 50 de țări din întrega lume, a decis deschiderea biroului de operațiuni globale în Cipru, având ca scop implementarea planului său strategic de expansiune la nivel mondial.

 În anul 2018, Grupul a anunțat înființarea unei reprezentanțe în Brazilia ce gestionează atât operațiunile din America de Sud, cât și construcția celei mai mari distilerii în New York. Prin noul parteneriat cu Cavaway, Alexandrion Group își pune amprenta pe piața locală din Cipru și recunoaște oportunitățile semnificative de afaceri ale insulei.

În numele Alexandrion Group, Nawaf Salameh, Președinte și Fondator, și Stelios Savva, CEO al Grupului, au declarat că nu puteau găsi un partener mai potrivit în Cipru.  

Alexandrion Group este lider în producţia și distribuţia de vinuri și băuturi alcoolice din România și din 2017 singurul producător de single malț din țară. Grupul este format din Distileriile Alexandrion şi Distileriile SABER 1789, care, împreună, înglobează o istorie de peste 200 de ani în industria locală a băuturilor spirtoase și au creat unele dintre cele mai puternice brand-uri din România, recunoscute atât pe plan intern, cât şi internaţional pentru calitatea și rafinamentul lor. Portofoliul de produse proprii cuprinde toate categoriile de băuturi spirtoase cerute pe piaţă, inclusiv băuturi tradiţionale româneşti și produse internaţionale. Dintre acestea, cele mai cunoscute sunt Alexandrion 5* şi 7*, Alexandrion 100, ediţie specială dedicată Centenarului, faimosul vinars Brâncoveanu XO, VS şi VSOP, lichiorul de fructe SABER Elyzia, distilatul de fructe Zolmyr, Vodka Kreskova, dar şi alte produse care au asigurat companiei poziţia de lider pe piaţa băuturilor spirtoase şi tradiţionale din România. Brandurile aflate sub umbrela Alexander (Alexander Vodka, Alexander Lemon şi Alexander Gin) au intrat în portofoliul companiei, prin achiziţie, la începutul anilor 2000. Începând cu anul 2018, Grupul și-a extins activitatea printr-o achiziţie în domeniul producţiei de vin din România, completând astfel oferta noastră cu vinuri liniștite și spumante premiate, reunite acum sub entitatea corporate The Iconic Estate.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here