Guvernul introduce o nouă bursă pentru elevi! O altă bursă este ținută la secret

0

Elevii a căror părinți au venituri mici sau deloc pot beneficia de bursă de studiu. Această bursă este în vigoare și ea poate fi cerută deja. În plus, Guvernul elevii ar putea primi vouchere de 10 lei pentru fiecare zi în care nu au chiulit de la şcoală. Astfel, dacă într-o lună, un elev nu a avut nicio absenţă, luna următoare urmează să primeaască 200 de lei.

PSD a publicat pe pagina oficială un set de măsuri cu numele ‘Măsuri prioritare pentru semestrul al II-lea’.

Printre măsurile din proiect se numără şi câteva care vizează Educaţia, iar cel mai interesant dintre acestea se referă la acordarea unor vouchere pentru elevii care nu au absenţe.

Astfel, măsura cu numărul 12 prevede ‘vouchere de 10 lei/elev pentru fiecare zi de şcoală cu prezenţa integrală’. ‘Plata se va face la începutul lunii următoare. În anul şcolar 2019 – 2020, voucherele vor fi acordate elevilor din ciclul primar, iar începand cu anul școlar 2020-2021 și celor din învățământul gimnazial’, se mai arată în proiectul PSD publicat pe site-ul oficial.

Concret, dacă acest proiect s-ar transforma în lege, fiecare elev care nu va avea nicio absenţă în decursul unei luni, în cele aproximativ 20 de zile de şcoală, va primi 200 de lei în luna următoare.

Practic, elevii ar putea primi mai mulţi bani decât primesc prin alocaţia de stat, cu condiţia să meargă la fiecare oră de la şcoală.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here