Grupul feroviar Grampet își mărește echipa cu un CFO de top

0

Grupul feroviar Grampet, controlat de omul de afaceri Gruia Stoica, l-a recrutat pe George Dinu pentru funcţia de Chief Financial Officer (CFO), poziţie din care va coordona activităţile financiar-contabile, fiscale, de control al riscurilor şi de planificare şi control din cadrul companiei.

La finele anului trecut, Grampet a efectuat alte schimbări strategice în structura sa de management, în contextul unor proiecte de extindere la nivel internațional, și l-a numit pe Sorin Chinde ca Vicepreședinte al Departamentului de Transport.

O altă numire a fost cea a lui Grațian Călin în funcția de Vicepreședinte al diviziei de Material Rulant Călători.

De-a lungul carierei, George Dinu şi-a asumat roluri de management în departamente de Contabilitate, Controlling, Managementul Finanţelor sau Consultanţă financiară din multinaţionale de top. A lucrat pe proiecte care au vizat activităţi de producţie, retail, distribuţie, energie, petrol şi gaze, producţia de anvelope, real estate şi industria farmaceutică.

În ultimii patru ani, a deţinut funcţia de CFO la nivelul grupului Tinmar, cu activităţi în industria energiei, fiind responsabil de coordonarea proiectelor de fuziuni şi achiziţii, divizări de companii, optimizarea trezoreriei, optimizarea activităţilor financiar-contabile şi controlling, implementarea de controale interne, buget şi planificarea resurselor financiare, analiza profitabilităţii activităţilor.

„George vine cu peste 20 de ani de experienţă, din care jumătate în cadrul unor companii de consultanţă Big4. Am încredere că preia o echipă bine pregătită şi talentată, pe care o va ajuta să crească, păstrând aceleaşi standarde de guvernanţă corporativă şi bune practici la care se aliniază toate departamentele noastre, în toate ţările în care suntem prezenţi”, spune Gruia Stoica, preşedintele grupului.

Belgin Bactali, absolventă a Academiei de Studii Economice, Facultatea Finanțe-Bănci, a devenit atunci Vicepreședinte responsabil cu departamentul Financiar.  După 16 ani de activitate în cadrul Grupului Grampet, Cristian Rădulescu a devenit noul Director General Grup Feroviar Român. Totodată, Amedeo Neculcea a fost desemnat Director General Adjunct al Grup Feroviar Român. Grupul Grampet – Grup Feroviar Român furnizează soluții și produse de transport feroviar: servicii de transport feroviar marfă, construcții, reparații și modernizarea materialului rulant, producția de piese de schimb, închiriere de material rulant, transbordarea mărfurilor, servicii logistice, precum și soluții inovatoare de IT pentru industrie. Operatorii săi – GRUP FEROVIAR ROMÂN, EURORAIL LOGISTCS doo Serbia, GRAMPET CARGO AUSTRIA, TRAIN HUNGARY, TRAIN HUNGARY CROATIA, BULGARIAN RAILWAY COMPANY – vând soluții logistice asigurate cu o flotă de 20.000 vagoane și 400 locomotive. Anual, Grupul GRAMPET transportă aproximativ 22 milioane de tone de marfă. Prin intermediul fabricilor Reva Simeria, Electroputere VFU Pașcani, Reloc Craiova și Electroputere VFU Craiova, Grupul acoperă 100% din piața reparatorie de material rulant din România. Totodată, Grupul deține o fabrică de reparație și producție vagoane în Ungaria – Grampet Debrecen Vagongyár, care este liderul local pe piața reparatorie de vagoane destinate transportului de gaze și unul dintre liderii europeni de profil. Grupul are 7.100 de salariați.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here